Tilaa
Jutut

Entä jos jatkaisi veneilykautta: veneen voi vuokrata myös Sisiliassa

Liparisaaret on mainio purjehduskohde, jossa riittää mielenkiintoista nähtävää pariksikin viikoksi. Keräsimme tietopaketin veneen vuokrauksesta.

26.12.2019

KirjoittajaKari Vainio

Veneen voi vuokrata joko ottamalla suoraan yhteyttä paikalliseen venevuokraamoon tai käyttämällä välikätenä kotimaista venevuokraamoa. Suomesta löytyy useampikin venevuokrausyritys, joka välittää veneitä myös lämpimiin vesiin ympäri maailmaa.

Olen itse suosinut kotimaista venevuokraamoa, koska heillä on yleensä aiempaa kokemusta ulkomaisista venevuokraamoista, jolloin ei tarvitse tilata sikaa säkissä. Meille valikoitui Sailingsicilyn 40-jalkainen uudehko ja siisti Bavaria Cruiser.

Vuokrauksen onnistumiseen riitti, että kipparilla oli kansainvälinen huviveneen kuljettajan lupakirja ja SRC-radiotodistus. Muulta miehistöltä ei vaadittu mitään pätevyyksiä. Nämä pätevyysvaatimukset kannattaa selvittää heti kättelyssä, koska niissä saattaa olla vaihtelua sekä maittain että vuokraamojen kesken.

Toinen huomioitava asia on vakuusmaksu. Yleensä sen saa pienennettyä, kun ottaa täysvakuutuksen veneelle. Suosittelen täysvakuutuksen ottamista jo senkin takia, ettei venettä palauttaessa tarvitse kinastella, onko veneessä ollut jotain kolhuja jo ennen vuokrausta vai ovatko ne tulleet vuokrauksen aikana.

Yleensä vastaanottolomakkeeseen on merkitty veneen naarmut. Olen siitä huolimatta tarkastanut veneen huolellisesti uudelleen vielä ensimmäisen illan aikana ja tarvittaessa ottanut aamulla yhteyttä vuokraajaan. Nytkin löytyi pari merkitsemätöntä naarmua. Vuokraajalla ei ollut aamulla enää omaa lomaketta mukana, joten valokuvasimme vuokraajan edustajan ja naarmut kännykkäkamerallani ennen lähtöä niin, että hän osoitti sormellaan naarmua.

Tällä kertaa sekä veneen vastaanotto että luovutus tehtiin varsin suurpiirteisesti. Kun Kroatiassa on esimerkiksi aina sukeltaja tarkastanut veneen pohjan ennen luovutusta, täällä sitä ei tehty.

Veneissä on tietenkin pelastusliivit vakiovarusteina. Ne ovat yleensä tavallisia liivejä. Tästä syystä olemme vieneet omat paukkuliivimme mukana. Niiden kuljettaminen lentokoneessa on mahdollista, kun hiilidioksidikapseli on irrotettu liivistä.

Veneen vuokraushinnat ovat matalan sesongin aikana hiukan edullisempia kuin Suomessa. Italialainen matalasesonki vastaa sääoloiltaan kuitenkin tavallisen kesän suomalaista heinäkuuta. Jos pystyy varaamaan veneen riittävän ajoissa, voi hyödyntää aikaisen varaajan edun.

Vuoden 2018 syksyn viikkohinnat 40-jalkaiselle ovat 2000–2400 euroa ja 45-jalkaiselle 2600–3000 euroa.

Näin viikon aikana useammankin vuokrausfirman veneitä. Listalla ovat ne yritykset, joiden veneet olivat mielestäni siistejä ja hyväkuntoisia.

Juttu on julkaistu Vene-lehdessä 1/2019

sailingsicily.com

parallelo38charter.it

veladream.com

sailitalia.it

sunsicily.com

Katso video:

 

 

 

Lue myös nämä

X