Tilaa
Arvostelut

Silli ja silakka

13.01.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustanjaReadme
Hinta27,95 €

Pohjois-Atlantin vesillä suurina parvina elävä silli ja Itämeren silakka ovat erottamaton osa suomalaista ruokakulttuuria.

Perinteiset silakkapihvit perunamuusin kera sekä silli ja uudet perunat eivät syyttä ole arvostettuja herkkuja. Kokeilemisen arvoisia ovat myös ne sadat muut reseptit, joita vuosien saatossa on julkaistu lukuisissa keittokirjoissa. Oman lisänsä rikkaaseen reseptivalikoimaan tuovat nyt Mika Remes, Mikko Takala ja Sami Rekola kirjassaan Silli & Silakka.

Keittokirjaksi teos on mielenkiintoinen, sillä se ei tyydy kertomaan ainoastaan ruuan valmistuksesta, vaan myös raaka-aineiden taustoista, sillin- ja silakanpyynnin historiasta sekä niiden vaikutuksesta ympäröivään yhteiskuntaan. Teksti on mielenkiintoista ja sujuvaa, vaikka se siellä täällä muistuttaa liiaksi markkinointitekstiä. Kirjan reseptit ovat maukkaan makuisia ja näköisiä. Vesi herahti kielelle jo kirjaa lukiessa.

Teoksen ulkoasusta vastannut Tommi Anttonen on tehnyt kirjasta huimaavan kokemuksen. Ilman hänen panostaan se olisi vain tavallinen tarina ruuasta, mutta nyt se on paljon muuta. Anttosen kädenjälki tekee kirjasta helmen, jota kannattaa pitää esillä muuallakin kuin keittiössä.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X