Tilaa
Uutiset

Silja Lehtisen venekunta vei naisten Match Racen SM-tittelin

14.09.2011

KirjoittajaKiti Westerback

 Silja Lehtinen

Viikonloppuna Helsingin vesillä purjehdituissa naisten match race -purjehduksen avoimissa SM-kisoissa nähtiin ja koettiin monta yllätystä.

Venäjän Jekaterina Skudina joutui jäämään pois kisasta vaikeiden selkäkipujen vuoksi ja ruotsalaiskippari Anna Kjellberg puolestaan luopui leikistä parin viikon takaisen aivotärähdyksen aiheuttaman kovan päänsäryn takia. Kjellberg sai Ruotsissa harjoitusten yhteydessä puomin päähänsä eikä malttanut levätä riittävän pitkään. Ruotsalaiset joutuivat palaamaan kotiin ja kippari joutui pakkolepoon.

Skudinan paikan otti hänen tiiminsä taktikko Irina Oblova ja venäläiset antoivatkin Suomen ykköstiimille täyden vastuksen. Finaali ratkesi kuitenkin voitoin 2-1 Silja Lehtisen, Silja Kanervan ja Annina Takalan hyväksi.

Viikonlopun SM-kilpailussa nähtiin venäläistiimi kakkostilalla ja tanskalaisen Trine Abrahamsenin venekunta kolmantena, jaettiin SM-mitalit neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneiden Peppi Karlemon ja Johanna Gustafssonin venekunnille.

Annina Takala tiimin neljäs jäsen

Välilevyn pullistumasta toipuva Mikaela Wulff oli vesillä valmentamassa ja kannustamassa tiimiään.

Annina Takala on nyt virallisesti tiimin neljäs jäsen ja hän ottaa Mikaelan paikan tulevalla USA:n harjoitusleirillä. Mikaelan paluu tiimin purjehtivaan vahvuuteen tapahtuu heti, kun selkä on taas kunnossa. Toipumiseen voi helposti mennä jopa kahdeksan viikkoa.

Siljat Lehtinen ja Kanerva vaihtoivat myös paikkaa muutamassa lähdössä ja oppia tuli molemmille.

– Oli tosi opettavaista vaihtaa rooleja ja toisaalta hienoa todeta, että homma pelasi varsin hyvin myös vähän oudommissa rooleissa. Silja (Kanerva) ajoi hienosti, Anninan oppimiskäyrä osoitti suoraan taivaalle ja minäkin sain arvokasta oppia, totesi tyytyväinen Silja Lehtinen.

– Kun Miksu on taas kunnossa, on meillä pullat tosi hyvin uunissa ja toisaalta Anninan mukanaolo antaa valtavasti lisää varmuutta koko olympiavuoden ohjelmaan. Koskaanhan ei tiedä, mitä matkan varrella sattuu, summasi kippari Lehtinen tiimin tilanteen.

Kohti uusia seikkailuja

Maanantai kului Audi Match Race Teamin tytöiltä ja heidän apujoukoiltaan harjoitusveneiden lastaukseen DHL:n terminaalissa Vantaalla. Erikoiskorkeassa kontissa matkaa kaksi Elliot 6 -venettä ja Helsingfors Segelsällskapin (HSS) tiimin käyttöön lainaama kumivene.

Australian MM-kisojen jälkeen joulukuussa veneet matkaavat olympiavesien äärelle Weymouthiin, missä suomalaiset jälleen harjoittelevat Anna Tunnicliffen amerikkalaistiimin kanssa.

Parin viikon päästä Yhdysvaltoihin suuntautuva harjoitusleirimatka pitää sisällään kilpailun Annapolisissa J22 -luokan veneillä, jonka jälkeen Miamissa odottaa America’s Cup -guru David Dellenbaugh, jonka johdolla Team Tunnicliffe ja Audi Match Race Team hakevat taas uusia temppuja ja uutta vauhtia tuleviin koitoksiin.

Lähde: Audi Match Race Teamin tiedotus 

Lue myös nämä

X