Tilaa
Arvostelut

Seitsemäs vyöhyke

21.10.2022

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaSiltala
Hinta37,95 €

Pohjoismaisen historian dosentti Mikko Huhtamies on jo pitkään lukeutunut maamme eturivin merihistorian asiantuntijoihin. Hän on tutkimuksissaan käsitellyt Suomenlinnan ja saaristolaivaston historiaa, kartografia ja kauppamerenkulun varhaisia vaiheita, Itämereen liittyviä uskomattomia ideoita sekä erityisesti haaksirikkoja ja pelastustoimintaa yhteistyössä Museoviraston ja meriarkeologien kanssa.

Uusimmassa teoksessaan Seitsemäs vyöhyke Huhtamies syventyy laaja-alaisesti Itämeren ja erityisesti Suomenlahden historiaan aina 1200-luvulta 1600-luvulle. Ajanjakso, johon Huhtamies pureutuu, kertoo meille, kuinka Itämaa, nykyisin Suomena tunnettu alue kytkettiin ensimmäistä kertaa osaksi globaalia taloutta ja siihen liittyviä valtataisteluita.

Teos on taattua Huhtamiestä ja se esittelee seikkaperäisesti lukijalla merihistoriantutkimuksen vähälle huomiolle jääneitä näkökulmia lukijaystävällisesti tieteellistä tarkkuutta unohtamatta. Runsas kuvitus ja miellyttävä taitto tukevat kirjan kertomusta.

Seitsemäs vyöhyke

 

Lue myös nämä

X