Tilaa
Uutiset

Seitsemäs PV 08 -sarjan vene vesillä

28.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

PV 08

Rajavartiolaitoksen uusin PV 08 -sarjan partiovene otettiin vastaan viime keskiviikkona.

Vuonna 2005 käynnistetyssä partiovenehankkeessa korvataan elinkaarensa lopussa olevaa 80-luvun partiovenekalustoa uusilla, aiempaa suorituskykyisemmillä partioveneillä.

PV 08 -venesarjan jo käyttöönotetut veneet ovat operatiivisessa käytössä Suomenlahden ja Länsi-Suomen merivartiostoissa. Veneet valmistaa suomalainen Marine Alutech Oy Ab.  

Keskiviikkona 23.6. myös allekirjoitettiin sopimus, jolla Rajavartiolaitos hankkii Marine Alutech Oy:ltä alkuperäisen sopimuksensa mukaiset 8 venettä ja lisäksi kaksi lisävenettä. Kaupan arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Euroopan unionin ulkorajarahasto on rahoittanut PV 08 -venesarjaa.  

Merivartioasemien
tärkein työväline

Rajavartiolaitoksen toiminta saaristossa ja rajaseuduilla lisää ihmisten jokapäiväistä turvallisuutta. Keskeisenä merellisenä turvallisuusviranomaisena Rajavartiolaitos on nopeasti valmis reagoimaan kaikkiin merellisiin turvallisuustilanteisiin.

Partioveneluokan veneet ovat merivartioasemien tärkein työväline. Veneen varustelu mahdollistaa myös mm. yleisen järjestyksen ylläpidon ja sairaankuljetuksen. Aluksessa on sivupelastusjärjestelmä, potilaankuljetuskapasiteetti sekä kalusto vesiliikenteen valvontaan.

Kotkan merivartioaseman päällikön yliluutnantti Oiva Juntusen mukaan erityisesti toimintanopeus ja työturvallisuus ovat parantuneet uusien veneiden ansiosta. Kannella on enemmän tilaa työskennellä ja parempi kiinnittää turvavaljaat. Lisäksi tietotekniset yhteydet ovat paremmat, mikä helpottaa partion itsenäistä työskentelyä.

Kuva ja lähde: Rajavartiolaitoksen esikunta

 

Lue myös nämä

X