Tilaa
Uutiset

Seitsemän uutta septiasemaa

12.06.2008

KirjoittajaVenelehti

Veneiden käymäläjätevesisäiliöiden eli septitankkien tyhjennysmahdollisuudet paranevat, kun seitsemän uutta laitteistoa asennetaan juhannuksen tienoilla palvelemaan veneilijöitä eri puolille Suomea. Laitteistoista kolme tulee sisävesille ja neljä merialueille.

Yksi uusista laitteistoista sijoitetaan Porvoon saariston Onaksen saariryhmään. Alueella on runsaasti venekerhojen satamia, mutta septitankin tyhjennys on ollut mahdollista vain Porvoossa tai Helsingissä. Helsingin kaupungin ulkoilualueelle Kaivokarin satamaan asennettava laitteisto palvelee satoja veneitä.

Myös Saaristomeren suosittu Helsingholm saa lahdelleen kelluvan tyhjennyslaitteiston, samoin Kustavin Katanpää. Neljäs Saaristomerelle sijoitettava tyhjennyslaitteisto tulee Vänön satamalahdelle. Jäänmurtajaväylän varrella oleva Vänö on suosittu satama, jossa tähän asti on ollut Pidä Saaristo Siistinä ry:n jäteasema. Nyt palvelu laajenee entisestään. Vänön laitteiston on lahjoittanut Pidä Saaristo Siistinä ry:lle Vene-lehti Veneilijän Itämeri -erikoislehden tuotolla. Mukana projektissa on ollut myös suomalainen paperiteollisuus, Forssan kirjapaino Oy, Faktor Oy ja Itella.

Sisävesien tyhjennysasemat sijoitetaan Liperiin Saimaan vesistöön, Korpilahden Kärkistensalmeen Päijänteelle sekä Vilppulan Pohjaslahteen.

Merialueille sijoitettavat imutyhjennyslaitteet ovat turkulaisen Mobimar Oy:n ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kehittämiä, tilavuudeltaan 6 m&³3;:n kelluvia laitteita. Sisävesille asennettavat laitteet ovat kiinteitä, rantaan sijoitettavia yksiköitä.

Ympäristöministeriö on myöntänyt Pidä Saaristo Siistinä ry:lle 100 000 euron avustuksen kolmena peräkkäisenä vuonna imutyhjennysasemien rakentamiseen sellaisiin kohteisiin, joihin ei voida osoittaa muuta rahoituksesta vastaavaa tahoa. Asemien tyhjennyksestä ja hoidosta vastaa Pidä Saaristo Siistinä ry.

AI 12.6.2008

Lue myös nämä

X