Tilaa
Testit

Sea Ray Sun Sport 230 – Vauhtiin ja viihteeseen

Sea Ray Sun Sport 230 on jenkkivene parhaimmillaan: vauhdikas ajettava, käytännöllinen tiloiltaan.

06.06.2023

KirjoittajaAri Inkinen

KuvaajaMarkus Pentikäinen

Edes harmaantuhnuinen sää ei voinut laimentaa iloa Sea Ray Sun Sport 230:n ratissa. 250 hevosvoiman Mercury MerCruiser 4.5L MPI -sisäperämoottori ja kaksi tonnia painava vene ovat rivakka yhdistelmä, jolla matka taittuu keveästi niin taloudellisimmalla matkanopeudella kuin räyhäkkäällä aaltosurffailulla. Testilenkillämme kokemusta tuli kummastakin, tosin eri päivinä.

Sea Ray näytti ensimmäisen päivän leppeässä kelissä parhaita puoliaan. Se kulki kepeästi leijaillen yli parikymmensenttisen aallokon. Meno oli täyskaasullakin vakaata ja rauhallista. Kuljettajan istuin tarjosi erinomaisen tuen.

Tuli uusi päivä, uusi keli ja valokuvaaja. Yön mittaan keli Helsingin vesillä oli koventunut reilusti. Ei suorastaan myrskyisäksi mutta kovaksi.

Sea Ray Sun Sport 230 ei ole offshore-vene, mutta sen selviytymisessä lähes metrisessä aallokossa ei ollut ongelmia. 19 asteen V-kulma ei ole paras aaltojen halkoja, mutta hyvä tasapaino ja pituus/leveyssuhde lennättivät sen turvallisesti yli aaltojen myös hieman rajummassa ajossa. Tuolin ns. offshore-asennolle oli käyttöä, sillä aallokossa tuolilla istuminen oli hieman vaivalloista.

Ohjaamon järjestelyissä ei ole moittimista, sillä nappulaviidakkoa ei ole ja ne vähätkin on sijoiteltu järkevästi käden ulottuville.

Mercury MerCruiserin 250-hevosvoimainen moottori Alpha One -vetolaitteella on perusvaihtoehto, ja samalla halvin. 5 100 eurolla vetolaitteen saa päivitettyä Bravo III:ksi. Lisäksi tarjolla on 6,2-litrainen 300 hevosvoiman sisäperä.

Mutta ei siinä kaikki! Sun Sport 230 on saatavana myös perämoottorilla. Tällöin perusmoottori on Mercury F150 ja huipulla on 250 hv:n Verado, malliston kallein vaihtoehto.

Avotila on varattu rentoon oleskeluun. Suuret säilytystilat alleen kätkevät sohvat ovat mukavat istuskella ja etuosan yksittäistuolit kääntyvät osaksi oleskeluryhmää, jonka keskelle luonnollisesti kuuluu pöytä. Pöydän pientä kokoa kompensoivat mukitelineet. Sohvaan saa myös lisävarustelistalta jääkaapin.

Avotila on Sun Sportin kaltaisen veneen ydin. Valmiiseen runkoon määritellään avotilan koko, sen jälkeen mietitään, mitä muuta mahtuu.

Lue esittely kokonaisuudessaan Vene-lehdestä 6/2023

Sea Ray Sun Sport 230

Hinta alk. 81 300 €

Kokonaispituus 7,16 m, leveys 2,59 m, syväys 0,97 m, paino 2 218 kg, pohjan V-kulma 19º, kantavuus 8 hlöä, tehoalue 150–300 hv

Pa-säiliö 189 l, Jätevesisäiliö kemiallinen wc

CE-luokka C

Koeajoveneen moottori Mercury MerCruiser ECT 4.5L MPI Bravo III DTS

Koeajoveneen hinta ilman lisävarusteita 86 400 €

Myynti Marinepalvelu Oy Power Products, Helsinki ja Turku

 

Lue myös nämä

X