Tilaa
Uutiset

Sea Ray SLX 280 – lisätilaa perämoottoreilla

11.05.2023

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Sea Rayn uusi SLX 280 on päämitoiltaan vanhaa sisäperämoottoriversiota hieman pienempi. Koska voimanlähteet (vakiona kaksi 250 hv Veradoa) on siirretty rungon päältä uimatason reunaan, sisätilaa on silti enemmän. Kun kyseessä on on puhtaasti vauhdikkaisiin piknik-retkiin tarkoitettu venetyyppi, suurin osa siitä on käytetty varastoiksi. Missä ennen oli moottoritila, on nyt valtava ruuma päiväveneilyn apu- ja leikkikaluille vesisuksista minijetteihin.

Muuten järjestely on ennallaan, mutta sisustusta on varusteltu ja muotoiltu sekä käytännöllisillä että ylellisillä detaljeilla. Peräkannen suuren aurinkodivaanin alle on sijoitettu jääkaappi, uimatasolta matkustamoon kulkee laidan hyvin suojaama käytävä. Se katkaisee muuten koko avotilaa kiertävän sohvaston, jonka keskelle saa suuren pöydän. Seurustelua varten kääntyvät sekä apukuskin että kipparin penkit pöytää kohti.

Sea Ray SLX 280.

Ohjaamossa kipparilla on kahden hengen kuppi-istuin ja vakiona 12-tuumainen Simradin kosketusnäyttö. Apukuskin edestä aukeaa lukittava varasto, joka on ilmeisen suuri: sen saa lisävarustaa myös wc:ksi. Keulan avotilaa kiertävällä sohvalla istuskelua helpottavat alaslaskettavat kyynärtuet.

Aivan keulassa amerikkalainen muotoilu ei ihan sovi yhteen pohjoismaiseen perinteen kanssa. Astintaso on leveä, mutta partaalta voimakkaasti viistetty, mikä ei ainakaan helpota keulan kautta maihin kulkua. Pitkälle työntyvä ankkuriteline on sekin käytännöllisempi maissa, joissa veneet tavataan paikoittaa perä laituriin päin.

Lisätiedot

Marinepalvelu

Sea Ray

Lue myös nämä

X