Tilaa
Uutiset

Saxdor 270 GTO – Trendiluokan haastaja

15.09.2022

Kirjoittajapasi nuutinen

Kuvaajavalmistaja

Jos Saxdor onnistuu tavoitteessaan, teko on kova: melkein yhdeksänmetrinen T-top Daycruiser 225-hevosvoimaisella Mercuryllä tehdashintaan 96 100 euroa ja suurimmalla 300 hv V8:llakin vain hieman yli sadan tonnin.

Saxdor 270 GTO:n ensiesittely Southamptonin venenäyttelyssä syyskuun puolivälissä on joka tapauksessa haaste viime vuosina kovasti kasvaneen luokan vanhoille tekijöille. Paitsi hinnaltaan, Saxdor vaikuttaa tehneen tarkkaa työtä venetyypin tuttujen ominaisuuksien suhteen.

Pystykeulainen, matalalaitainen ja perästä avoin runko on moderni ilmeeltään. Kansitilat ovat yhdessä tasossa ja helposti ympärikäveltävät. Keulan suuri aurinkotaso on laskettu suojaan pahimmalta viimalta. Kahden hengen ohjaamo on keskellä venettä ja sen penkit kääntyvät tauoilla taakse pöydän ääreen, jonka vastapuolella istuu kolme henkeä; ei yhtenäisellä penkillä vaan kukin omassa kuppi-istuimessaan. Huippunopeutta luvataan reilusti yli 40 solmun ja siitä halutaan nauttia turvallisesti.

Saxdor 270 GTO

Tarjoiltavat pakataan peräkannen kylmiö- ja pentterikaappeihin.

Pulpetin läpi käydään keulakannen alle, jossa on parivuode sekä tilavaraus wc-istuimelle sekä pesuallas. Saxdor ei siis tarjoa varsinaista asuttavuutta, mutta kivaan päiväsiestaan riittävän varustelutason kyllä.

Saxdor 270 GTO

Lisätiedot Saxdor Yachts ja VG Boats

Lue myös nämä

X