Verkan on oivallinen satama odotella sopivaa keliä Kihdin ylitykseen. Satamaan on helppoa poiketa Kyrkfjärdeniltä kulkevalta ruotsinlaivareitiltä etelään. Paikalle johtaa 2,4 metrin väylä joko lännestä tai pohjoisesta. Vieraspaikat ovat muuten suojaisia, mutta luoteistuulelle avoimia.
Vuosien varrella Verkan on pysynyt suurin piirtein ennallaan. Suurimmat muutokset ovat legendaarisen ravintola Buffalon viereen perustettu JJ’s pizzeria ja kylkikiinnityspaikat Buffalon edessä.
Heinäkuussa ravintolaelämä on vilkasta ja rannassa tuoksuvat niin pitsat kuin pihvitkin. Takavuosina Verkan tuli kuuluisaksi ribs-annoksestaan, jonka kastike ja sen monet ainekset olivat suuri salaisuus. Ribsien kylkiäisiksi pöytään kannettiin pesuvadillinen ranskalaisia perunoita. Aikojen saatossa annoskoko on järkevöitynyt, mutta ribsit ovat edelleen suussa sulavia ja kastikkeen resepti salainen.
Buffalon isolla terassilla voi siemailla myös pelkästään kesäjuomia ja ihmetellä satamaelämää. Ravintoloiden lisäksi Verkanin palveluihin kuuluvat muun muassa leikkipuisto, jäätelökioski, vaatekauppa sekä huoltorakennus saunoineen. Uimaan ei pääse, mutta saunan isolla terassilla on mukavaa vilvoitella ja ihastella näkymiä vieraslaiturille. Satamakonttorista voi vuokrata polkupyöriä ja ostaa olutta sekä virvoitusjuomia. Tarjolla on jonkin verran myös elintarvikkeita.
Lähin varsinainen elintarvikeliike sijaitsee Korppoon kirkonkylässä, jonne on vain runsaan kilometrin matka. Matkan varrella on kaksikerroksinen, vaaleanpunainen Korppoon kartano. Charles Bassin suunnittelema rakennus on yksi Suomen varhaisimpia uusantiikin vaikutuksesta syntyneitä kartanoita. Nuori Jean Sibelius vietti muutaman kesän Korppoon kartanossa ja sävelsi siellä muun muassa Korppoo-trionsa. Sibeliuksen muistoa vaalitaan saarella jokakesäisellä Sibelius Korppoossa -festivaalilla.
Kirkonkylän tärkein nähtävyys on keskiaikainen harmaakivikirkko, jonka rakennustyöt alkoivat 1400-luvulla. Kirkko on omistettu Pyhälle Mikaelille. Historiankirjat mainitsevat vieläkin vanhemman kirkon Houtskarin seurakunnan alueella. Se on sijainnut Bötesöur-nimisellä saarella. Tuon mystisen saaren sijainti on kuitenkin jäänyt selvittämättä.
Kirkon torni on tavallisuudesta poikkeava. Siinä on viisi kerrosta ja vanhoista ikkuna-aukoista on päätelty, että tornia olisi käytetty jossakin vaiheessa papiston asuntona. On myös arveltu, että tornista on tähystetty merelle mahdollisten vihollisten hyökkäysten varalta.
Korppoon kirkko on täynnä taidehistoriallisesti arvokkaita veistoksia ja maalauksia. Sieltä on peräisin myös nykyään Kansallismuseossa säilytettävä puuveistos Korppoon madonna. Vuonna 1225 Reininmaalla veistetty Neitsyt Mariaa esittävä teos on nykykäsityksen mukaan Suomen vanhin tunnettu puuveistos.
Koska Korppoo sijaitsee aivan Saaristomeren sydämessä, se oli yksi Ruotsi-Suomen tärkeimpiä keskuksia. Korppoolaiset seilasivat kotisaareltaan paitsi emämaahan, myös muualle Itämeren maihin. Korppoon ensimmäiset asukkaat ovat olleet todennäköisesti lännestä saapuneita ristiretkeläisiä, jotka asettuivat eri puolille Turunmaan saaristoa 1200-luvulla.