Tilaa
Uutiset

Satama- ja ravintola­isännäksi tai emmännäksi Örön saarelle?

Örön saarelle haetaan kokenutta yrittäjää vastaamaan niin vierassatamasta, ravintolasta kuin majoituspalveluista. Metsähallitus irtisanoi aiemman yrittäjän vuokrasopimuksen viime kesänä vuokrakiistojen seurauksena.

11.01.2019

KirjoittajaJukka Hiiro

Örön saarelle haetaan kokenutta yrittäjää vastaamaan monipuolisen luontomatkailukokonaisuuden toiminnoista. Saaristomeren kansallispuistossa sijaitsevalle saarelle haettavan yrittäjän tulee vastata niin vierasvene- kuin ravintola- ja majoituspalveluista.

Örö sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Kasnäsin vierassatamasta, Kemiönsaaren edustalla.

Kohde on suosittu ja esimerkiksi viime vuoden aikana kävijöitä Örössä oli 30 000.

”Tarjolla on korkealuokkainen ja monipuolinen luontomatkailukohde. Saaressa on 70-paikkainen vierasvenesatama, ja laadukkaat ravintola-, sauna- ja majoitustilat.  Ne yhdistettynä saaren sotilashistoriallisiin nähtävyyksiin ja ainutlaatuiseen luontoon luovat mahtavat puitteet, jossa on paljon mahdollisuuksia yrittäjälle ” Metsähallituksen aluejohtaja Henrik Jansson toteaa hakuilmoituksessa.

Valittavalla yrittäjällä tulee olla esittää toimiva palvelukonsepti, hänen tulee sitoutua kestävän luontomatkailun periaatteisiin ja lisäksi aiempaa kokemusta vastaavasta liiketoiminnasta saaristossa. Metsähallituksen hakuilmoituksen löydät täältä.

Örön saari oli Puolustusvoiminen käytössä vuoden 2015 loppuun saakka, jonka jälkeen se siirtyi Metsähallitukselle. Yleiskäyttöön saari avautui 2016.

Viime kesänä Örön saarella toiminut yrittäjä ajautui vuokrariitoihin Metsähallituksen kanssa. Riidassa oli kyse Örön saaren vuokrista, jotka yrittäjä maksoi myöhässä vuoden 2018 toukokuussa. Yrittäjän mukaan kyseessä oli merkitykseltään vähäinen sopimusrikkomus, joka ei oikeuta vuokrasopimuksen purkuun.

Perusteluina vuokran suorittamatta jättämiselle ajallaan vastaaja eli yrittäjä vetosi muun muassa vuokrakohteen lämmitysratkaisuja ja sähkönkulutusta koskeviin seikkoihin.

Käräjäoikeuden mukaan vuokran suorittamatta jättämiseen ei kuitenkaan ollut päteviä syitä, eikä sopimusrikkomusta siksi voitu pitää vähämerkityksellisenä. Oikeus päätyi näin Metsähallituksen linjaan ja määräsi vuokrasopimuksen purettavaksi.

Puolustusvoimien jätettyä Örön Veneessä kirjoitettiin linnoitussaaren historiasta tuoreeltaan. Tilaajat voivat lukea tuon jutun näköislehdestä täältä.

Lue myös nämä

X