Tilaa
Uutiset

Sammutinhuollossa pahoja puutteita

16.05.2007

KirjoittajaVenelehti

Käsisammuttimien pakolliset vuositarkastukset valtuutetuissa huoltoliikkeissä suoritetaan osin täysin leväperäisesti. Tekniikan Maailma -lehti tarkastutti kahden ennalta merkityn ja osin vialliseksi muutetun sammuttimen kunnon yhteensä 42 liikkeessä maan eri puolilla. Vain noin 20 prosenttia huolloista oli tehty hyväksyttävällä tavalla. Pahimmissa tapauksissa tarkastus oli jätetty kokonaan tekemättä ja sammuttimeen oli siitä huolimatta liimattu tarkastustarra – sekin väärään paikkaan.

Tarkastus- ja huoltotöitä saavat tehdä vain Turvatekniikan keskuksen (TUKES) rekisteröimät käsisammutinliikkeet, joita on Suomessa noin 360. Sammuttimien tarkastuksista säädetään asetuksessa, jonka mukaan työ on tehtävä huolellisesti ja kunkin valmistajan ohjeiden mukaisesti.

Testin tulos paljasti huollossa useita törkeitä laiminlyöntejä. Joukkoon mahtui vain yksi täydellinen ja muutama lähes täydellinen suoritus. Sammuttimien käyttäjien kannalta tulos on huolestuttava, sillä pahimmassa tapauksessa sammuttajan oma turvallisuus saattaa olla uhattuna.

HJO 16.5.2007

Lue myös nämä

X