Tilaa
Uutiset

Sami Seliö Junior Teamilla vauhdikas kisa-avaus

06.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Sami Seliön tiedotus

F1-veneilyn maailmanmestarin Sami Seliön nimeä kantava Junior Team aloitti SM-kauden 2011 Imatralla.

Tiimi on laajentunut jo kuuteen kilpailijaan. Avauskilpailussa puhaltanut tuuli toi pientä lisäjännitystä nuorten kuljettajien kisalähtöihin.

Toista kauttaan SJ15-luokassa ajava Max Blomberg (12 vuotta, Sipoo) ajoi upean viikonlopun ja saavutti lopulta uransa ensimmäisen osakilpailuvoiton. Eräsijoitukset olivat vahvan ja rohkean ajon myötä 3, 2 ja 2, mutta dramaattinen voittajan hylkääminen nosti Blombergin ykköseksi. Samalla hän valtasi SM-sarjan kärkipaikan.

Tino Seppälä (10, Lohja) ajaa myös jo toista kauttaan. Vuoden kokemus näkyi ajossa, ja Tino sijoittui neljänneksi.

Jasmine Ahonvala (13, Vihti) kärsi pienistä teknisistä ongelmista lauantain kilpailuerissä. Sunnuntaina hän ajoi parhaimmillaan toisena. Lopulta hän oli viikonlopun kuudes.

Junior Teamissa tänä vuonna aloittaneista Linda Saari (10, Forssa) taisteli itsensä seitsemänneksi. Hänellä oli valitettavasti lähes kaikissa starteissa ongelmia moottorin kanssa lähtötilanteessa.

Toinen uusi kuski Sampsa Vaarala (9, Karkkila) koki sekä onnistumisen että epäonnistumisen. Hän sijoittui yhdeksänneksi, mutta joutui kerran myös Saimaan 8-asteisen veden varaan, kun aallokko paiskasi veneen nurin.

Joona Tikka (10, Jyväskylä) ajoi Lindan ja Sampsan tavoin debyyttikilpailunsa. SM-pistetili aukesi sijalla 10.

Uusia kuljettajia ja perheitä veneurheiluun

Sami Seliö Junior Team tarjoaa nuorille kuljettajille mahdollisuuden kilpailla SM-tasolla ammattimaisesti. Kuljettajaksi on voinut hakeutua internetin välityksellä, ja tiimin on valittu sellaisia kuskeja, joilla ei ole aiempaa kilpailutaustaa veneilyssä.

Kilpaveneilyssä SJ15-luokka on lajin ”peruskoulu”, jossa kilpailemisen voi aloittaa jo kahdeksanvuotiaana. Veneenä on yksityyppivene (3,10 m), joten kaikilla kilpailijoilla on käytössään samanlainen vene.

Moottoreina käytetään 15-hevosvoimaisia 4-tahtisia perämoottoreita,joilla saavutetaan n. 60 km/h huippunopeus.

Moottoreita ei saa virittää. Seliön tiimissä kolme kuljettajaa kilpailee Mercuryn moottoreilla ja kolme Yamahan moottoreilla.

Sarja sopii niin tytöille kuin pojille, tässä harrastuksessa menestyminen ei ole kiinni sukupuolesta.

Kauden avausosakilpailussa oli mukana 12 SJ15-luokan kilpailijaa.

 

Lue myös nämä

X