Tilaa
Uutiset

Sami Seliö haluaa uusia mestaruuden

12.02.2011

KirjoittajaMinttu Lieko

 Markus Varis

F1-veneiden MM-sarja alkaa maaliskuun alussa Qatarissa. Hallitsevalla maailmanmestarilla Sami Seliöllä (vas.) on vain yksi tavoite tulevaa kautta ajatellen: mestaruuden puolustaminen.

Maailmanmestaruus on jo Seliön toinen, mutta edellisellä kerralla tittelin puolustaminen ei onnistunut. Nyt mestaruudesta olisi tarkoitus pitää kiinni napakammin.

– Tiukkaa tulee olemaan. Taso on kova, ja ajaminen on rajuuntunut. Kynnet on kuitenkin teroitettu, jotta maailmanmestaruus pysyisi tallissa tällä kertaa, Seliö arvoi tulevaa kautta.

Viime kausi oli Seliön Mad Croc F1 -tallille menestyksekäs. Seliön henkilökohtaisen maailmanmestaruuden lisäksi Seliön tallitoveri Alex Carella nappasi pronssia ja Mad Croc F1 voitti tallien mestaruuden ylivoimaisesti.

Nyt tallissa on meneillään miehistönvaihdos, kun italialainen Carella siirtyi Qatariin. Carellan tilalle Seliön kakkoskuskiksi nimettiin ensin italialainen Massimo Roggiero, mutta lopulta Mac-Croc F1-tiimin toiseksi kuljettajaksi tulee italialainen Davide Padovan.

Seliön taustajoukkoja vahvistaa nopeuslaskun maailmanmestari ja F1-veneiden konkari Pertti ”Patu” Leppälä (oik.).

Junioreissa
on tulevaisuus

Seliöllä oli messuilla mukanaan kaksi junioritiimiään. Patu Leppälä totesikin juniorityön olevan Seliölle kunnia-asia.

– Juniorityötä tarvitaan, jotta kilpaurheilu menee eteenpäin, Leppälä kehui.

Kisataanko Suomessa
taas ensi vuonna?

Seliöllä oli myös hyviä uutisia suomalaisille kilpaveneilyn ystäville. Toiveissa olisi saada seuraava F1-veneiden kilpailu Suomeen vuonna 2012.

– Neuvottelut paikkakuntien kanssa ovat jo käynnissä, Seliö paljasti.

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö kertoi kuulumisiaan Matti Kyllösen (kesk.) haastattelussa Atlantis-osastolla 3a24.

Kuva: Markus Varis

 

 

 

Lue myös nämä

X