Tilaa
Jutut

Saimaan uudet imutyhjennyslaitteet saavat kiitosta niin käyttäjiltä kuin tyhjentäjiltä

Uudet imutyhjennyslaitteet suunniteltiin veneilijöiden toiveita kuunnellen ja niihin ovat olleet tyytyväisiä paitsi veneilijät myös tyhjennyksestä vastaavan huoltoalus Roope-Saimaan miehistö.

16.09.2020

KirjoittajaJukka Hiiro

Pidä Saaristo Siistinä ry:n eli PSS:n keväällä Satamon ja Ruuhon saariin sijoittamat uudet laiturityyppiset imutyhjennyslaitteet saavat kiitosta veneilijöiltä, PSS tiedottaa. Molempien saarten tiedetään olevan suosittuja kohteita vesilläliikkujien keskuudessa.

Uudet imutyhjennyslaitteet suunniteltiin veneilijöiden toiveita kuunnellen, PSS kertoo. Tämä näkyy muun muassa niin, että niistä on tehty mahdollisimman vakaita ja käyttäjäystävällisiä.

Myös Saimaalla toimivan M/S Roope-Saimaa huoltoaluksen miehistön kerrotaan olevan tyytyväinen uusiin laitteisiin, sillä niiden tyhjennys sujuu nopeasti ja siististi. Laitteisiin mahtuu kumpaiseenkin kuusi kuutioita käymäläjätettä. Huomionarvoista on, että imutyhjennyslaitteet on tarkoitettu ainoastaan yksityisveneilijöiden käytettäviksi. Laitteista ei myöskään saa irrottaa imusuulaketta tai muita osia.

Laitteiden hankinnan Järvi-Suomen alueelle mahdollisti Septiverkosto kuntoon -hanke (SeVeKu). Se rahoitetaan EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. PSS:n osuudeksi hankinnan kustannuksista jäi näin vain neljännes.

Kaikki Roope-palvelut ja niiden sijainnit näet uudesta Roope-kartasta täältä.

Lue myös nämä

X