Tilaa
Arvostelut

Saimaa – Koko tarina

23.04.2021

Kirjoittajalauri kaira

KustantajaReadme
Hinta29,95 €

Ari Mannisen kirjoittama teos Saimaa – Koko tarina on kunnianosoitus Suomen suurimmalle järvelle. Se ei jätä ketään kylmäksi, sillä se on lähes ehtymätön tietokirja Saimaan sokkeloisen järvialtaan rannoilta, luodoilta, saarilta ja vesiltä. Kirja on Mannisen monivuotisen työn tulos ja se näkyy asiarikkaana sisältönä.

Kirja on massiivinen ja sivuja siinä on yli 800. Teos on runsaasti kuvitettu, mutta mistään kahvipöytäkirjasta ei voi puhua. Tekstiä riittää runsaasti aiheesta kuin aiheesta. Saimaan sivuilla käsitellään niin alueen historiaa, ihmisiä, luontoa, maantiedettä, liikenneväyliä, arkkitehtuuria ja monia muita asioita. Parhaimmillaan se toimii hakuteoksena.

Lukiessaan teosta huomaa, että sen kohde on tekijälleen rakas ja hän haluaa kertoa siitä lähes kaiken. Välillä teosta lukiessa olisi kuitenkin kaivannut tarkempaa syventymistä mielenkiintoisiin aiheisiin, mikä olisi tarkoittanut väkisin, jonkin osa-alueen poisjättämistä. Kirjan ulkoasu on kunnioitusta herättävä ja sen kullatut kirjaimet järvensinen päällä herättävät lämpimiä mielikuvia suuresta vesistöstä, jonne kirjan luettuaan taatusti haluaa lähteä seikkailemaan.

Suomalainen.com

Lue myös nämä

X