Tilaa
Uutiset

Saffier SL 46 – Askel suurempaan päin

23.01.2024

Kirjoittajapasi nuutinen

Hollantilainen Saffier on kerännyt kiitosta päiväpursillaan ja nyt nopeasti kasvanut veistämö avaa pelin myös perhe- ja matkaveneiden puolelle. Uusi Saffier SL 46 valmistuu vesille laskuun varhain keväällä.

Sporttinen perinne näkyy. Rungoltaan 13,75 m pitkä ja 4,45 m leveä vene painaa 10 900 kg. Pitkä keulapuomi ja 22,6 m korkea masto puomeineen ovat hiilikuitua ja kantavat luovilla 118 m² purjealaa. Levanki on avotilan levyinen, kryssipurjeena on itsejalustava fokka ja vinssit on sijoitettu kahden ratin viereen ja eteen. Matkustamo jää köysistä vapaaksi ja vene on yksinpurjehdittava päiväpursien tapaan.

Iso Saffier tulee kahtena versiona, joiden ero on purren peräosassa. Med-veneessä rattien takana on siirrettävät klaffipenkit ja perälaudasta laskeutuva uimataso tekee avotilasta vesileikkeihin kutsuvan terassin. North-veneen perässä on reilun kokoinen jollatalli, jonka päälle jää taso oleskeluun ja auringonottoon.

Saffier SL 46.

Vaikka runko on leveä ja perä kantava, Saffier pitäytyy yhdessä peräsimessä ja ilman palteita varalaidasta vesilinjaan kapenevassa muodossa. Se auttaa pitämään purjehdusominaisuudet ja suorituskyvyn tasaisena kaikilla tuulensuunnilla, mutta pakottaa kilpailemaan sisätiloissa muulla, kuin tilojen suuruudella. Toki ne tässä kokoluokassa ovat hyvin riittävät niin kolmessa kajuutassa, toiletissa, pentterissä kuin  salongissakin. Silti suurimmat odotukset kohdistuvat siihen, millä Saffier on päiväpursissa vakuuttanut: tulossa pitää olla premiumtasoa niin laadun kuin tyylin suhteen.

Saffier SL 46.

Saffier Yachts

Lue myös nämä

X