Tilaa
Uutiset

Saagojen kutsu Reykjavikin merimuseoon

30.03.2011

KirjoittajaPasi Nuutinen

 M/y Finnfaster Pohjanmerellä. Kuvakollaasin on laatinut taiteilija Anssi Asunta ajankohdan tarkkojen sää-, tuuli-  ja aaltotietojen mukaan.

Vuoden 1994 kiinnostavimpia veneilysuorituksia oli eittämättä Pekka Pirin ja Matti Pullin matka seitsenmetrisellä avo-Fasterilla Helsingistä Islantiin.

Seikkailua seurattiin Vene-lehden lisäksi niin päivälehdissä kuin radioaalloillakin, ja Finnfaster-vene miehistöineen herätti ansaittua huomiota matkan varrella, yhtä lailla satamissa kuin avomerellä tapaamissaan laivoissa.

Pekka Piri kirjoitti matkasta kirjan Saagojen kutsu, joka jo aiheensa voimalla nousee venekirjallisuuden klassikoksi. Sen saatavuus on ollut välillä heikkoa, mutta vastikään julkaistu kolmas painos korjasi tilannetta (33 e, Pirius Oy, info@vinhankirjakauppa.fi).

Samaan aikaan kiinnostus matkaan on virinnyt ulkomailla. Kirjasta on jo tehty käännössopimus englanninkielelle ja käännöksistä muille kielille neuvotellaan.

Vielä arvokkaampi tunnustus on se, että Saagojen kutsusta kootaan näyttely Reykjavikin merimuseoon. Seikkailua siis arvostetaan korkealle juuri siellä, missä avoimen Atlantin veneilyolot tunnetaan parhaiten.

Näyttely avataan kesäkuun 4. päivänä kaupungissa vietettävän merifestivaalin yhteydessä.  

Kuvakollaasi: Anssi Asunta

 

Lue myös nämä

X