Tilaa
Uutiset

Ruorijuoppojen määrä hieman vähentynyt

01.10.2007

KirjoittajaVenelehti

Sisäasiainministeriön tiedotteen mukaan havaittiin viime kesänä poliisin ja Rajavartiolaitoksen yhteisissä vesiliikenteen seurantatutkimuksissa hieman aiempaa vähemmän ruorijuoppoja. Tutkimusratsioissa havaittiin yhteensä 51 vesiliikennejuopumuksesta epäiltyä.

Kaiken kaikkiaan puhallutettiin 2 544 veneen kuljettajaa, joista ruorijuoppoja oli 2,0 %. Vesiliikenteen ruorijuopumuksen raja on 1 promille.
Ruorijuoppojen lisäksi oli alkoholia maistelleita eli alle ruorijuopumusrajan puhaltaneita 20,8 %.
0,5 – 0,99 promillea puhaltaneita oli 5,2 % ja alle 0,5 promillea puhaltaneita 15,6 %.
Keskimäärin noin kolme veneilijää neljästä ei ollut nauttinut ollenkaan alkoholia.

Vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjä oli eniten moottoriveneissä ja vähiten purjeveneissä. Rekisteröidyissä ja rekisteröimättömissä moottoriveneissä vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjä oli suhteellisesti yhtä paljon.

Vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjen määrä laski sekä merialueilla että järvialueilla. Merialueilla tarkastettujen määrä hiukan nousi edellisestä vuodesta. Järvialueilla sen sijaan tarkastettujen määrä oli vuonna 2007 parisataa vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Merialueella suhteellisesti eniten vesiliikennejuopumuksesta epäiltyjä tavattiin Saaristomerellä ja vähiten Pohjanlahdella. Suomenlahdella luku vastasi valtakunnallista keskiarvoa.

Lue myös nämä

X