Tilaa
Uutiset

RS:X MM, Buzios: Petäjä-Sirén kahdeksas

05.03.2013

KirjoittajaKiti Westerback

Ville Sirén/SPV

Brasilian Buzioksessa riitti kolmannelle kisapäivälle n. 7-8 m/s tuulta kaikkiin kolmeen kisaan.

Tuuli Petäjä-Sirén oli ensimmäisen lähdön 13:s, toisessa lähdössä hän oli viides ja kolmannen lähdön 12:s. Hän lähtee neljänteen kisapäivään kahdeksantena.

Kärkikilpailijoiden epätasaiset suoritukset ovat tehneet kisasta vaikeasti tulkittavan. Toisaalta Petäjä-Sirénin oma sijoitus ei heilahtanut dramaattisesti, vaikka hän sijoittui kahdessa lähdössä kymmenen heikommalle puolelle. Viime vuoden olympiavoittaja Espanjan Marina Alabau jätti viimeisen lähdön ajamatta kokonaan kahden heikon tuloksen jälkeen, eikä taistele enää kymmenen parhaan joukossa.

Kisa tasainen ja kovatasoinen

Toisaalta hyvillä lähdöillä maanantaina olisi voinut olla myös Tuuli Petäjä-Sirénin iskun paikka.

– Tuloslista sekoittui tänään taas uusiksi ja hyvillä lähdöillä olisin voinut kiriä tilannetta omaksi edukseni. Toisaalta nyt kaksi huonompaa lähtöä eivät kostautuneet, Petäjä-Sirén mietti kisan jälkeen.

– Kisa on todella tasainen ja kovatasoinen. Täällä ei kukaan pärjää vanhoilla meriiteillä, Petäjä-Sirén muistutti.

– Ensimmäisessä lähdössä sain loistavan lähdön, mutta ajoin täysillä väärään kulmaan. Hyvän vauhdin ansiosta pääsin kuitenkin kirimään sijoitustani paremmaksi, hän pohti.

Tuuli Petäjä-Sirén on kuitenkin tyytyväinen päiväänsä ja uskoo pääsevänsä iskemään huomenna lähemmäksi kärkeä. Starteissa on kisan aikana ollut hankaluuksia, mutta vauhti sen sijaan on kohdallaan.

– Olisihan tässä voinut tehdä itselleen asiat hiukan helpommaksikin paremmilla starteilla, mutta näin nyt on mennyt, hän hymyili.

Israelin Lee-El Korsiz ja Maayan Davidovich pitävät vahvasti ensimmäistä ja kolmatta sijaa. Molempien vauhti on ollut koko kisan kohdallaan ja strategiat ovat toimineet. Brittien Bryony Shaw on kolmannen kisapäivän jälkeen toinen.

Tiistaille on luvattu heikompaa tuulta, mutta Tuuli Petäjä-Sirén toivoi, että kaikki kolme kisaa päästäisiin sentään ajamaan. Se helpottaisi suomalaisen taistelua.

Kisa jatkuu tiistaina kolmella lähdöllä klo 17.00 Suomen aikaa (aikaero -5 tuntia). Mitalit ratkeavat keskiviikkona 6.3.

Lisätietoja

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily
Kuva: Ville Sirén/SPV

Lue myös nämä

X