Tilaa
Uutiset

F1: Romsille kauden ensimmäiset MM-pisteet – Seliöllä vaikeudet jatkuivat

Suomalaiskuljettaja Filip Roms sijoittui F1-veneiden Intian GP-osakilpailussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella MM-pisteille. Roms oli maalissa seitsemäs. Tallikaveri Sami Seliöllä ongelmat jatkuivat, sillä moottoririkon vuoksi hän ei voinut osallistua lähtöön lainkaan.

19.11.2018

KirjoittajaJukka Hiiro

Suomalaiskuljettaja Filip Roms sijoittui F1-veneiden Intian GP-osakilpailussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella MM-pisteille. Roms oli maalissa seitsemäs. Tallikaveri Sami Seliöllä ongelmat sensijaan jatkuivat, sillä moottoririkon vuoksi hän ei voinut osallistua lähtöön lainkaan.

Voittoon ajoi paalulta startannut jenkki Shaun Torrente siirtyen samalla MM-sarjassa keulille.

Roms starttasi kisaan ruudusta 14. Osakilpailua sävyttivät rajut ulosajot, mitkä osaltaan edesauttoivat Romsia nousemaan  kymmenen parhaan joukkoon. Kun 44 kierrosta oli ajettu, Roms oli hienosti seitsemäs.

”Maaliin ilman ongelmia ja MM-pisteille. Nyt saatiin se apina pois selästä. Ei tämä kisa kaikilta osin hyvin mennyt vieläkään, mutta ensimmäisen kerran tällä kaudella ajoani ei häirinnyt yksikään ärsyttävä tekninen vika”, Roms kommentoi tallin tiedotteessa.

Kaksinkertaisella F1-veneiden maailmanmestarilla ja Romsin tallikaverilla Sami Seliöllä koko kautta varjostaneet ongelmat jatkuivat myös Intiassa. Aamun harjoituksissa sattuneen moottoririkon vuoksi Seliö ei päässyt kisaan mukaan lainkaan. Seliön mukaan moottorista meni männänrengas poikki ja luovuttaminen oli ainoa vaihtoehto.

”Eipä tälle huonolle putkelle näytä loppua tulevan. Jos jotain positiivista niin se, että pääsemme aloittamaan sarjan seuraavaan osakilpailuun Abu Dhabissa moniin muihin verrattuna melko ehjällä kalustolla”, pettynyt Seliö kommentoi.

F1-sarja jatkuu joulukuussa Arabiemiraateissa. Toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan lauantaina 8. joulukuuta Abu Dhabissa ja päätösosakisa vain viikkoa myöhemmin Sharjahissa.

Intiassa vuosikausien tauon jälkeen järjestetyssä GP:ssa nähtiin melkoista dramatiikkaa, kun hallitseva maailmanmestari Alex Carella jäi lähtöruutuun ja heti ensimmäisellä poijulla kolminkertainen F1-mestari Philippe Chianne ja Duarte Benavente törmäsivät rajusti. Kumpainenkin selvisi pahannäköisestä onnettomuudesta loukkaantumatta, mutta veneet tuhoutuivat käytännössä käyttökelvottomiksi.

Kun F1-kautta on ajamatta kaksi osakilpailua, sarjaa johtaa Shaun Torrente (USA), toisena on Erik Stark (Ruotsi) ja kolmantena Thani Al Qemzi (Arabiemiraatit). Seliö on MM-sarjassa seitsemällä pisteellä 12:s ja Roms neljällä pisteellä 15:s.

Lue myös nämä

X