Tilaa
Uutiset

Raymarine vaihtoi omistajaa

24.05.2010

KirjoittajaAri Inkinen

Raymarine_valikoima

Englantilainen vene-elektroniikan valmistaja Raymarine on vaihtanut omistajaa. Jo pitkään ostospekulaatioiden kohteena olleen Raymarinen uusi omistaja on amerikkalainen Flir Systems Inc. Kauppaa kovasta kilpailijastaan tehnyt Garmin jäi näin toiseksi.Katkaisu

Kaupan arvoksi laskettiin 145 miljoonaa euroa ja osakkeen hinnaksi muodostui noin 23 senttiä. Flir maksoi samalla kaikki Raymarinen velat. Raymarinen vuoden 2009 liikevaihto oli 137 miljoonaa euroa. Kaupan myötä Flir Systems Inc. saa maailmanlaajuisesti 1 000 jälleenmyyjää lisää ja suhteet noin 400 venevalmistajaan.

Flir suunnittelee ja valmistaa muun muassa lämpökameroita. Yhtiön oman ilmoituksen mukaan sen tarkoitus on soveltuvin osin yhdistää omia tuotteitaan ja Raymarinen merielektroniikkaa.

Suomessa Raymarinen tuotteita edustaa Lohjalla toimiva NavSystems. Toimitusjohtaja Berndt Mérusin mukaan NavSystemsin päivittäinen liiketoiminta jatkuu ennallaan, eikä kauppa vaikuta olemassa oleviin yhteistyösuhteisiin

Verkkosivujensa mukaan Flir Systems Inc:n vuoden 2009 liikevaihto oli noin 1,2 miljardia euroa ja sillä on 1 900 työntekijää.

 

Lue myös nämä

X