Tilaa
Uutiset

Raymarine SPX5 Sport Drive Piloteissa ongelmia

21.07.2009

KirjoittajaVenelehti

Englantilainen Raymarine on havainnut SPX5 Sport Drive Pilot -automattiohjauslaitteissa komponenttiongelman, joka pahimmillaan saattaa jumiuttaa ohjauksen ja siten aiheuttaa vaaratilanteen. Kyse on kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana liikkeisiin toimitetuista laitteista.

Valmistajan mukaan ongelman ydin on väärästä materiaalista valmistettu osa, joka voi käytössä kuumeta ja aiheuttaa hammasrattaiden jumittumisen. Tällöin ohjaus ei toimi normaalisti, vaan lukittuu yhteen suuntaan.

Yhtiö onkin lähettänyt kaikille jälleenmyyjille ja takuutodistuksensa rekisteröineille käyttäjille kirjeen, jossa laite pyydetään välittömästi poistamaan käytöstä ja palauttamaan joko jälleenmyyjälle tai suoraan maahantuojalle. Viallinen osa vaihdetaan ja laite palautetaan.

Suomen maahantuojan NavSystemsin mukaan kyseisiä laitteita on toimitettu myyntiin noin 60 kappaletta. Toistaiseksi käyttäjät eivät ole raportoineet ongelmista, mutta yhtiö toivoo kuluttajien olevan yhteydessä suoraan maahantuojaan, NavSystems, puh. (019) 332 01.

Lisätietoja www.navsystems.fi

21.7.09 Ari Inkinen

Lue myös nämä

X