Tilaa
Uutiset

Rantoja rengastetaan

28.06.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Tryg

Vahinkovakuutusyhtiö Tryg lahjoittaa kesän 2011 aikana 400 pelastusrengasta lounaisella rannikolla ja saaristoalueen vesillä sekä veden äärellä liikkuvien turvaksi.

Operaatio perustuu kummiuteen ja tavoitteena on saada jokaiselle pelastusrenkaalle oma kummiorganisaationsa, joka huolehtii siitä, että pelastusrengas on aina kunnossa ja käyttövalmiina.

Turun kaupunki otti ensimmäisenä kummiushaasteen vastaan sijoittamalla lähes 200 pelastusrengasta Turun ulkoilusaarille, Aurajokirantaan, uimarannoille, venesatamiin ja Ruissaloon.

Operaatioon lähti mukaan myös veneilijöiden valtakunnallinen ympäristöjärjestö Pidä Saaristo Siistinä ry.

– Meidän näkökulmastamme kyse on halusta taata jätehuoltopisteidemme turvallisuus. Ajatus vakuutusyhtiön konkreettisesta teosta turvallisuuden lisäämiseksi ja vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi on hieno ja kannatettava, ja siksi haluamme olla mukana operaatiossa, kertoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Esko Sorakunnas.

PSS toimii kaikkien Saaristomeren Roope-pisteiden pelastusrenkaiden kummina. Tähän mennessä renkaita on asennettu jo mm. Brunskäriin, Nötöseen, Berghamniin, Jurmoon ja Stenskäriin.

Kaikkien asennettujen renkaiden koordinaatit ja lisätiedot mm. kummiksi ryhtymisestä löytyvät Operaatio Rantojen Rengastuksen verkkosivuilta

Operaatio Rantojen rengastus on osa Trygin yhteiskuntavastuustrategiaa ja juontaa juurensa Norjasta, jossa pelastusrenkaita on jaettu jo 1950-luvulta lähtien. Tähän mennessä pelastusrenkaita on jaettu yhteensä jo 33 000.

– Olemme erittäin iloisia siitä, miten hyvin pelastusrengasoperaatio on lähtenyt käyntiin ja asia on koettu tärkeäksi. Kummihakemuksia on saatu mukavasti ja toivommekin, että kuluvan kesän aikana yhä useammat yhdistykset ja yhteisöt aktivoituisivat operaation verkkosivustolla ja saisimme vielä lisää kummeja mukaan, sanoo Trygin markkinointipäällikkö Minna Kattelus.

Vahinkovakuutusyhtiö Tryg on Pohjoismaissa toimiva Pohjoismaiden toiseksi suurin vakuutusyhtiö. Suomessa Tryg on toiminut vuodesta 2001 lähtien.

 

Lue myös nämä

X