Tilaa
Uutiset

Pyysaaren kesänäyttely

03.06.2011

KirjoittajaSatu Björn

Boris Diodorov

Boris Diodorovin näyttely 15.5.11 – 30.9.11

Helsingin Työväen Pursiseuran ravintola, Pyysaari, Helsinki

Taiteilija, professori Boris Diodorov syntyi Moskovassa vuonna 1934 taiteilijaperheeseen ja valmistui Surikovin taideinstituutista 1960. Diodorov on kuvittanut yli 300 kirjaa 50-luvun lopulta lähtien.

Kuvittamisen Diodorov aloitti kansikuvien tekemisestä laajentaen venäläisiin kertojiin ja sittemmin maailman kirjallisuuteen.

Venäläisistä klassikoista kuvituksia on mm. Tolstoin ja Turgenjevin teoksissa. Suomeksi Diodorovin kuvittamana on ilmestynyt moldovalaisen lastenkirjailijan Spiridon Vangelin teos Guguze, pieni moldovalainen (Orient Express, 1991).

Taiteilijalle läheisiä ovat myös skandinaaviset kertojat, kuten H.C. Andersen, Selma Lagerlöf ja Astrid Lindgren. Erityisen suosittu Diodorov on Tanskassa, jossa hänen Andersen-kuvituksiaan rakastetaan. Diodorov on joka vuosi kutsuvieraana Andersenin syntymäpäiväjuhlilla Tanskassa.

Näyttelytoiminnan Diodorov aloitti vuonna 1961 ja hänen töitään on ollut esillä Venäjän lisäksi Tshekkoslovakiassa, Ruotsissa, Japanissa, Yhdysvalloissa, Puolassa, Ranskassa, Kreikassa ja tietenkin Tanskassa.
Suomessa Diodorovin töitä on ollut esillä Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Raisiossa. Taiteilija on myös vieraillut maassamme useamman kerran.

Ansioistaan venäläisen kulttuurin hyväksi Boris Diodoroville on myönnetty Venäjän kansantaiteilijan arvo.

Pyysaaren osoite on Henrik Borgströmin polku 3, Helsinki. Parkkipaikan osoite on Henrik Borgsrömin tie 13, Helsinki, josta 500 m kävely saareen. Bussista 88 poistutaan pysäkillä Tullisaari 2.

Pyysaaren ravintola avataan viikonloppuisin klo 12, arkisin klo 16 ja pidetään auki tarvittaessa puoleen yöhön (säävarauksella).
Sunnuntaisin suljetaan klo 21. Toukokuussa ja syyskuussa maanantaisin suljettu.

Helsingin Työväen Pursiseura ry (HTPS) on vuonna 1925 perustettu pursiseura, jolla on n. 430 jäsentä. Lisätietoja http://htps.info/.
Ravintola on avattu vuonna 1952.

 

Lue myös nämä

X