Tilaa
Uutiset

PWA, Sylt: Suomella kolme edustajaa

23.09.2012

KirjoittajaKiti Westerback

Juha Blinnikka

Kolme suomalaista purjelautailijaa on hyväksytty Saksan Syltissä ensi viikon perjantaina alkavaan Professional Windsurfers Associationin ammattilaiskilpailuun.

Ammattilaiskilpailuja useamman vuoden kiertänyt vantaalainen Tuomo Naalisvaara nähdään ajamassa Wave-osakilpailua.

Kaksi suomalaista 18-vuotiasta huippusurffaajaa tekee debyyttinsä ammattilaiskisojen slalom-osakilpailussa: vantaalaiset Daniel Blinnikka ja Joel Grönqvist pääsivät kilpailuihin ”villillä kortilla”. Nuorukaisten läpimurtovuonna vanhemmat kokeneemmat kilpailijat ovat jääneet taakse ja pääsy ammattilaiskilpailuun kruunaa kauden. 

– Pojilla ei ole mitään hävittävää, pelkästään voitettavaa. Tämä on upea tilaisuus molemmille verrata omaa vauhtiaan ja taitojaan ammatikseen surffaavien legendojen kanssa, sanoo poikien valmentajaksi kilpailuihin lähtevä Danielin valmentajaisä ja kilpakumppani Juha Blinnikka.

– Kumpikaan ei pelkää tai turhia kunnioita ”rahahemmoja”, vaan oikean tilaisuuden tullen kuittaavat sisäkautta ohi. Kevyen tuulen rajakeleillä pojilla on mahdollisuutensa, koska heillä on etuna kevyt kilpailupaino; Daniel painaa vain 63 kiloa ja Joel vajaat kymmenen kiloa enemmän. 90-100-kiloiset kilpakumppanit kulkevat suorilla hyvin isoilla 10 neliön purjeilla, mutta jiippipoijujen jälkeen voi tulla hetkiä, etteivät he pääse plaaniin.

– Tuomo Naalisvaara on jo kokenut PWA-kiertäjä. Wave-kisa on arvostelukisa, jossa pitää ratsastaa upeasti aalloilla ja tehdä ilmavia ja toinen toistaan vaikeampia hyppyjä ja saada tuomareilta hyviä pisteitä.

Kilpailu päättyy 7.10.

Lisätietoja

Lähde ja kuva: Juha Blinnikka

Kuva parin viikon takaa Kalajoelta, missä Daniel Blinnikka (vas.) vei hopean ja Joel Grönqvist (oik.) kullan Formula Funboard -luokan SM-kilpailussa. 

Lue myös nämä

X