Tilaa
Uutiset

Puuvenekouluun Haminaan elokuussa

17.03.2011

KirjoittajaJuha Virtanen

Juha Virtanen

Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Haminan toimipisteessä alkaa elokuussa 120 opintoviikon laajuinen artesaanikoulutus. Tutkinto on käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto ja sisältyy esinesuunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmaan.

Koulutus painottuu puuveneiden rakentamiseen ja opintojen aikana perehdytään mm. veneen piirtämiseen, suunnittelun perusteisiin, limi- ja tasasaumaveneisiin ja veneiden sisustamiseen.

Opintojen aikana rakennetaan 2-3 venettä parityöskentelynä tai pienryhmissä. Opintoihin sisältyy myös 20 opintoviikon mittainen työssäoppimisjakso kotimaassa tai ulkomailla.

Helsingin venemessuilla oli esillä koulun opiskelijoiden parityönä tekemä perämoottorivene, joka on suunniteltu uistelukäyttöön. Sen ovat rakentaneet opiskelijat Juha Suortti ja Petri Seppälä. Veneen pituus on viisi metriä ja leveys kaksi metriä. Veneen rungon mallin on suunnitellut summalainen veneveistäjä Tapani Suortti.

Haminassa on annettu puuvenealan koulutusta vuodesta 1985 lähtien, aluksi Haminan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa järjestetyillä kursseilla ja vuodesta 1993 yhtäjaksoisesti Haminan ammattiopistossa. Koulutus jatkuu edelleen Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston Haminan toimipisteessä.

Koulutus on pääsääntöisesti aikuiskoulutusta, johon on erillishaku opintotoimistosta saatavalla lomakkeella.

Lisätietoja koulutuksesta voi kysyä mm. lehtori Tapio Lindholmilta, puh. 0400 239 235.

 

 

Lue myös nämä

X