Tilaa
Uutiset

PutPut-Run Hangonkylässä 24.7.

19.07.2010

KirjoittajaKiti Westerback

PutPut-Run 2010

Pieni ja iloinen venetapahtuma PutPut-Run kerää Hangonkylään 24.7. vanhoja ja uusia, kauniita ja rumia, pieniä ja isoja ”puttareita” miehistöineen. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa ja aitoja ihmisiä.

Kaikki keskimoottoriveneet ovat tervetulleita. Kunnolla ja koolla ei ole väliä, pääasia, että vene kelluu. Arkista historiaa voi olla kertynyt vanhimmille yksilöille jo vuosien ajan.

Järjestäjä mainostaa, että näiden veneiden käyttö on ympäristöteko: – Veneet ovat usein moneen kertaan käytettyjä, kierrätettyjä ja uudestaan koottuja. Osia on aina voinut lainata naapurilta ja veneissä näkyy yksi saariston perusperiaatteista ”mitään ei heitetä turhaan pois, kaikelle löytyy aina käyttöä jossakin vaiheessa”. Polttoaineen kulutus on mitätöntä; moni pärjää koko kesän muutamalla kymmenellä litralla. Rauhallinen tahti jättää saariston luonnolle enemmän tilaa, koska aallot ja äänet ovat vaatimattomia. Lisäksi onnettomuudet ovat harvinaisia.

Järjestäjät suosittelevat pukeutumaan veneen hengen mukaisesti tai muutoin hauskasti.

Tapahtumalla kerätään varoja Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Osallistumismaksu 15 euroa sisältää lounaaksi putput-keiton ja lahjoituksen Roska-Roopelle.

Tilaisuus alkaa klo 10 ja kiihdytyskilpailu nähdään klo 15. Eskaaderi lähtee Hangonkylästä klo 16 ja rantautuu Hangon Itäsatamaan klo 18, jonka jälkeen ovat edessä epäviralliset iltamenot.

Lisätietoja antavat Ville Ekroos, puh. 050 561 3713, ville.ekroos@meddirect.fi ja Jarkko Immonen, puh. 040 547 9666, jake125e@hotmail.com.

 

Lue myös nämä

X