Tilaa
Uutiset

Purjelaivasäätiön S/Y Vahine myydään

Suomen Purjelaivasäätiö on laittanut kuuluisan Swan-merkkisen purjealus S/Y Vahinen myyntiin.  Syynä on se, että aluksen ylläpito on käynyt taloudellisesti liian raskaaksi.

16.03.2023

Kirjoittajatomi peurakoski

Kuvaajasuomen purjelaivasäätiö

Aluksen ylläpitoon tarvittava työmäärä on myös vapaaehtoisvoimin pyöritettävän toiminnan mittakaavassa varsin merkittävä.

Vahinen lähtöhinnaksi on arvioitu 350 000 euroa. Alus on tällä hetkellä Karibialla St Martinilla. Vahine saapuu Suomeen kesällä.

”Vahine on hyväkuntoinen 50-vuotias kaunotar, mutta se vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja korjauksia. Esimerkiksi tiikkikansi pitäisi vaihtaa. Pelkästään sen kustannusarvio on viisinumeroinen summa”, sanoo Suomen Purjelaivasäätiön hallituksen puheenjohtaja Henri Sora tiedotteessa.

S/Y Vahine on valmistunut vuonna 1973 ja on merimiestarinan mukaan kaikkien aikojen ensimmäinen Swan 65 -mallinen alus. Runkonumero on virallisissa papereissa kaksi, sillä ensimmäinen omistaja ei taikauskon takia halunnut merkitä sitä numerolle yksi.

Aluksen pituus on noin 20 metriä ja leveys noin viisi metriä. Alukselle mahtuu päällikön ja perämiehen lisäksi kymmenen purjehdusoppilasta. Purjelaivasäätiö on toteuttanut purjehduksia Vahinella jo yli kymmenen vuoden ajan. Vuosien varrella aluksella on säätiön kautta purjehtinut tuhansia purjehdusoppilaita.

Vahinen kevään 2023 purjehdukset järjestetään jo sovitun mukaisesti ja niille voi ostaa purjehdusoppilaspaikkoja normaalisti. Purjehdukset ovat myynnissä Suomen Purjelaivasäätiön nettisivuilla. Kesän ja seuraavan syksyn mahdollisia seikkailupurjehduksia laitetaan myyntiin tilanteen mukaan.

”Vahinen kaltaisten arvoalusten myynnissä saattaa mennä kuukausia, jopa vuosia. Pidämme aluksen hyvässä kunnossa ja purjehdimme sillä niin kauan, kun se on löytänyt uuden hyvän omistajan”, summaa Henri Sora.

Suomen Purjelaivasäätiö

Lue myös nämä

X