Tilaa
Mainos

Purjehtimaan Välimerelle?

Kimmeltävä Välimeri, hehkuva aurinko ja reipas lounainen – eikä kiire minnekään.

02.02.2023

KirjoittajaMUSTAMAIJA.COM

Jokainen purjehtija tietää, että loma on parhaimmillaan lounatuulen puhaltaessa maltillisesti ja auringon lämmittäessä tiikkitäkin pintaa. Juuri kuten Välimerellä. Viikko tai kaksi kuunarin kannella, kokeneen kipparin kanssa kiireettömästi purjehtien satamasta satamaan tai luon-nonsatamasta toiseen. Mikä olisi sen rentouttavampaa?

Kuunari s/y Mustamaija on viime vuodet purjehtinut eri puolilla Välimerta: Kroatia, Turkki, Montenegro ja Kreikka ovat olleet sen purjehdusvesiä. Paikkaa on vaihdettu tuulten ja tunteiden mukaan. Lomailijat päättävät yhdessä kipparin kanssa seuraavan suunnan ja sataman. Matkan varrella pysähdytään vaikkapa lounaalle luonnonsatamaan.

s/y Mustamaija on Suomessa 1984 rakennettu 62-jalkainen teräskuunari, joka tarjoaa laadukkaat puitteet unohtumattomalle Välimeren lomalle. Veneessä on hyvät asuin- ja oleskelutilat 11 matkustajalle ja kipparille. Nukkumatilat jakautuvat neljään kahden hengen ja yhteen kolmen hengen hyttiin. Lisäksi kipparilla on erillinen hytti omalla sisäänkäynnillä. Veneessä on kaksi wc- ja suihkutilaa, täysin varusteltu keittiö, ilmastointi sekä moderni turvallisuus- ja merenkulkuvarustus.

S/y Mustamaija on muun muassa kiertänyt kahdesti maapallon ympäri, minkä jälkeen vuonna 2008 vene peruskorjattiin täysin. Valtameriltä palattuaan Mustamaija on purjehtinut Välimerellä. Vene on huollettu ja kunnostettu säännöllisesti, viimeksi uusittiin tiikkikansi.

Ryhtyisitkö osakkaaksi?

S/y Mustamaija on osakasvene. Osakkuus oikeuttaa kahteen lomaviikkoon purjehduskaudella toukokuusta lokakuuhun. Tällä hetkellä osakasperheitä on yhdeksän.

Osakkaat yhdessä päättävät veneen tulevasta kaudesta, muun muassa sen vuosittaisen kotisataman. Yhdessä päätetään myös veneen ylläpitoon ja kunnostukseen liittyvistä asioista.

Nyt etsimme joukkoomme 2–3 uutta osakasta.

Osakkuudesta kiinnostuneille tarjoamme mahdollisuuden viikon kokeilupurjehdukseen omakustannushintaan tulevalla kaudella, jolloin veneen kotisatama on Lefkas Kreikan länsirannikolla.

Tarkempaa tietoa osakkuudesta saa sähköpostilla toimitusjohtaja Jorma Myllymäeltä, jormaj.myllymaki@gmail.com tai hallituksen puheenjohtaja Sara Vähäpassilta, sara.vahapassi@villatremondo.fi, puh. 050 369 9470 tai osoitteesta kuunarimustamaija@gmail.com.

Lue myös nämä

X