Tilaa
Arvostelut

Purjehdustaidot

07.02.2018

KirjoittajaHeikki Vento

TekijätJeremy Evans ja suomalainen toimituskunta
Kustantaja Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Hinta36 €

Purjehduksesta on julkaistu jälleen uusi opaskirja harrastuksen aloittamista harkitseville ja jo muutaman mailin purjehtineillekin. Kirjan nimi kertoo aiheen: Purjehdustaidot.

Aivan uusi teos Purjehdustaidot ei kuitenkaan ole. Se on Suomen Purjehdus ja Veneilyn toimittama ja kustantama Yacht Sailing Techniques –teoksen suomenkielinen laitos. Englanninkielisen alkuperäisteoksen kustansi Royal Yachting Association vuonna 2011.

Purjehdustaidot on kattava opas purjehduksesta kiinnostuneille. 223-sivuisessa kirjassa selvitetään tarkasti purjeveneen rakenne, annetaan vinkkejä veneen käsittelystä, huollosta, navigoinnista ja purjehduskohteista. Kirjassa korostetaan kiitettävästi turvallisuutta.

Kirja ei ole pelkkä englanninkielisen teoksen suora käännös. Suomalainen toimituskunta on muokannut sisällön suomalaisille ja muille Itämeren alueella purjehtiville sopivaksi.

Teoksessa on paljon kuvia, jotka tukevat hyvin tekstiä. Kirjan suomi on helppolukuista ja ymmärrettävää. Käännöstyössä on vältetty monen opaskirjan tauti: raivostuttavan monimutkaiset virkkeet, jotka ovat turvoksissa anglismeja ja svetisismejä.

Suomen Purjehdus ja Veneily

Lue myös nämä

X