Tilaa
Uutiset

Purjehdusta maistamaan Liuskasaareen – Miltä purjehdus oikein tuntuu?

HSS järjestää Helsingin Liuskasaaressa Open Island -tapahtuman elokuun lopussa.

20.08.2020

Kirjoittajapasi nuutinen

Vastauksen saa elokuun viimeisenä sunnuntaina 30. elokuuta, kun HSS järjestää Helsingin Liuskasaaressa Open Island -tapahtuman. Silloin on mahdollista kokeilla erilaisia purjeveneitä ja purjelautoja turvallisesti seuran ammattivalmentajien opastuksella.

Tarjolla on Laser 16 -jollia, joita käytetään HSS:n aikuisille tarkoitetuilla purjehduskursseilla sekä aiemmin olympialaisten Match Race -luokkana olleita Elliot 6m -veneitä. Molempiin vaaditaan vähintään 15 vuoden ikä, mutta nuoremmillekin on varattu välineitä.

Purjelautoja pääsevät kokeilemaan yli 11-vuotiaat, 6–13-vuotiaille puolestaan on tarjolla optimisteja ja Terhi300-jollia, molemmat tukevia ja helppoja käsiteltäviä ensikertalaisellekin.

Ennen vesille lähtöä osallistujat saavat lyhyen teoriaopetuksen. Useamman henkilön veneissä kaikki pääsevät itse kokeilemaan sekä purjeiden trimmausta että veneen ohjausta valmentajan neuvojen mukaan. Kukin ryhmä viettää vesillä noin puolitoista tuntia.

Lapsille tapahtuma on ilmainen, yli 15-vuotiailta veloitetaan 20 euron osallistumismaksu. Lisätiedot, tarkat ajat ja lippuvaraukset Helsinki Sailing

Lue myös nämä

X