Tilaa
Uutiset

Purjehduskilpailut: The Ocean race – Lisää maailmanympärikilpailuja

The Ocean race -kisan starttia lykättiin vuodella ja se tapahtuu lokakuussa 2022 Espanjan Alicantesta.

19.04.2021

Kirjoittajakari wilén

Kuvaaja11th hour racing

Maailmanympärikilpailu purjehditaan kahdella eri veneluokalla, yksityyppisillä VO65-veneillä jo kolmannen kerran mutta myös foilaavilla IMOCA 60 –veneillä. Rekisteröintimaksu on 5 000 euroa ja sen on tilittänyt 14 Imoca-projektia ja kahdeksan VO65-tiimiä. Reitti on jo lukkoonlyöty ja ainoa ihan uusi etappisatama on Shenzhen Kiinassa sekä maalisatama Genova Italiassa. Pysähdyksiä tehdään myös ensi kertaa Kap Verde -saarilla, Tanskan Århusissa ja Hollannin Haagissa.

Pisimmälle valmisteluissa on ehtinyt jenkkitiimi 11th Hour Racing, joka osti Alex Thomsonin vanhan Hugo Boss -veneen ja rakentaa uutta Imocaa Ranskassa CDK Technologies -veistämöllä, jonka vesillelasku on heinäkuussa. Projektin takana ovat VOR-veteraanit Charlie Enright ja Mark Towill. Imoca-luokkaan ilmoittautuneiden joukossa ovat myös Team Malizia ja kippari Boris Herrmann. VO65-luokassa mukaan aikovat ainakin tiimit Uudesta Seelannista, Itävallasta, Puolasta ja Latviasta sekä ruotsalais-hollantilainen projekti.

Jotta tyhjäkäynniltä vältyttäisiin ilmoittivat TOR-kilpailun omistajat Richard Brisius ja Johan Salén että he järjestävät The Ocean Race Europe -kilpailun tulevana kesänä. Startti tapahtuu 30. toukokuuta Ranskan Lorientista. Maali tulee olemaan Genovassa mutta harkinnassa on vielä yksi välisatama Välimeren puolella, joko Espanjassa tai Ranskassa.

Johan Salén kertoo, että tämä kilpailu on sijoitus tulevaisuuteen ja järjestelyjen kustannusarvio on 2,5 miljoonaa euroa. Avomerikilpailusta on tarkoitus tehdä pysyvä tapahtuma aina vuotta ennen varsinaista TOR-kilpailua. Starttilinjalle odotetaan ainakin viittä VO65-venettä 8–10 IMOCA 60 -venettä. Näiden joukossa on upouusi Corum, joka ensimmäisenä veneenä keskeytti Vendée Globe -kilpailun maston katkeamisen takia.

Salén ennakoi, että maailmanympärikilpailuun starttaa ainakin kuusi VO65-venettä ja kiinnostuneita Imoca-projekteja on saman verran. On todennäköistä, että näitä tulee vielä lisää sillä listalla ei vielä ole ranskalaisia veneitä. Ja sen lisäksi yksi entisistä kilpailuista tuttu espanjalainen projekti on hyvin pitkällä rahoituksen kanssa. Myös Italiasta ja Kiinasta odotetaan osallistujia.

Lisätietoja: The Ocean race

Lue myös nämä

X