Tilaa
Uutiset

Pro Puuvene -palkinto veneveistäjä Erkki Lönnqvistille

14.06.2008

KirjoittajaVenelehti

Pro Puuvene 2008 -palkinto on myönnetty venemestari Erkki Lönnqvistille, joka aloitti työt puuveneiden parissa jo pojankoltiaisena isänsä Sulo Lönnqvistin opissa. Isänsä veistämön lisäksi hän teki veneitä Suomen Kalastuksen ja Valkon Laivan veneveistämön palveluksessa. Merkittävän elämäntyönsä Erkki Lönnqvist on tehnyt veneveiston opettajana Kuggomskolanissa, jossa hän aloitti vuonna 1972 ja työskenteli yli 30 vuotta.

Erkki Lönnqvistin aikana Kuggomskolanin venerakennuslinja keskittyi nimenomaan puuveneisiin. Lönnqvist kehitti opetuksen sisältöä ja vuodesta 1995 opetus on tähdännyt venerakentajan kolmivuotiseen ammattitutkintoon. Ammattiopetuksen lisäksi Erkki Lönnqvist on ansainnut palkintonsa pitkäjänteisestä, väsymättömästä ja innostavasta puuvenesanoman levittämisestä puuveneharrastajille.

Suomenlahden Puuveneilijät ry myöntää vuosittain Pro Puuvene -palkinnon suomalaisen puuvenekulttuurin edistämisestä. Pro Puuvene -palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on teoillaan tai toiminnallaan merkittävästi vaikuttanut puuveneen arvostuksen kohenemiseen Suomessa tai joka on edesauttanut suomalaisen puuvenekannan säilymistä, elpymistä ja kasvamista. Palkinnon saajan valitsee palkintoraati, jonka ulkopuolisena asiantuntijana on toiminut Perinnelaivarekisterin sihteeri Hannu Matikka. Palkinto luovutettiin MeriViapori-puuvenetapahtumassa Suomenlinnassa lauantaina 14. kesäkuuta.

Pro Puuvene -palkinto on puolimalli legendaarisesta Inga-Lill XXXXIV -nimisestä 5.5-luokan kilpapurresta, jonka Gösta Kyntzell suunnitteli itselleen. Kiertopalkinnon on lahjoittanut itsekin tunnettu puuveneharrastaja Robert Paulig, jonka isoisä Gösta Kynzell oli.

AI 14.6.2008

Lue myös nämä

X