Tilaa
Testit

Pikatestissä imukuppinostin – Tukea vaihteleviin venehommiin

Imukuppinostin auttaa veneen pesijää pysymään paikallaan, avaamaan lattialuukut ja se antaa tukea, kun nouset kumipaatista veneeseen.

03.08.2020

Kirjoittajaja kuvat arja kangasniemi

Kuvaajaarto wegelius

Esimerkiksi lasilevyjen siirtelyyn kehitetty imukuppinostin on mainio apuväline myös moninaisissa venehommissa. Sillä saat kiinnitys- ja tukipisteen kyljestä, kun peset venettä vedestä käsin tai nouset veneeseen kumipaatista.

Imukuppinostimella nostat myös kätevästi paikaltaan luukut, paneelit tai turkkilevyt, joissa ei ole kahvaa tai muuta otinta. Sinun ei tarvitse vääntää levyä saumasta auki esimerkiksi ruuvimeisselillä, joka saattaa tehdä levyyn ruman jäljen.

Muovirakenteinen imukuppinostin on pieni, kevyt, helppo käyttää ja kuljettaa mukana. Imukuppi toimii parhaiten sileällä, puhtaalla pinnalla, joten se kannattaa pestä saippualla ja vedellä ennen käyttöönottoa. Veneen lujitemuovipintaan imukuppi tarttuu parhaiten kosteana.

Testasin imukuppinostinta pesemällä veneen kylkiä. Pesemisessä on ongelmana usein se, että kyljessä ei ole tukipistettä. Pesu sujui helposti, kun sain toisella kädellä tukevan otteen kyljestä imukuppinostimella ja pysyin paikallani. Hankausvoimaa riitti lisäksi tarvittaessa hankalimpiin likakohtiin.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X