Tilaa
Testit

Pikatestissä Ecoflow River Mini Wireless – pientä latausta laitteille

Ecoflow'n pienin virta-asema tarjoaa latausapua pienemmille sähkölaitteille, kuten kännyköille ja läppäreille.

14.04.2023

Kirjoittajaja kuvat Tomi Peurakoski

Ecoflow on tuonut vuosien varrella markkinoille ison liudan erikokoisia virta-asemia, joista suurimman kapasiteetti on yli kaksi kilowattituntia. Nyt pikatestissä ollut Ecoflow River Mini Wireless on sarjan pienin, nimelliskapasiteetiltaan 210 wattituntia.

Laitteessa on USB-A-liittimien lisäksi USB-C lähtö esimerkiksi uudempien iPadien lataamista varten. Lisäksi laitteesta saa sähköä 12 voltin tupakansytytinliittimestä sekä suko-pistorasiasta. Virtaa laite ottaa vastaan verkkovirran lisäksi aurinkopaneeleista. Laitteen verkkovirtapistoketta voi kuormittaa enintään 300 watin jatkuvalla teholla. Ecoflow’n päälle voi asettaa langatonta latausta tukevan laitteen, esimerkiksi matkapuhelimen lataukseen.

Nollasta prosentista sataan prosenttiin ladattaessa Ecoflow Mini otti vastaan energiaa 280 wattitunnin edestä. Täydestä latauksesta nollaan Minin kapasiteetti on mittauksen mukaan 150 wattituntia, eli ero nimelliskapasiteetin ja oikean kapasiteetin välillä on noin 29 prosenttia. On huomattava, että ilmoitettu nimelliskapasiteetti ei toteudu, sillä osa kapasiteetista kuluu esimerkiksi lämpöhukkana ja laitteen oman sisäisen elektroniikan pyörittämiseen.

Kun pitää mielessä sen, että kyseessä on pienemmille laitteille tarkoitettu virta-asema, täyttää laite sille asetetut vaatimukset. Läppärin lataaminen pistorasian kautta onnistuu hyvin, mutta muille laitteille ei virtaa välttämättä enää riitä päivän tarpeisiin.

Lenovon kannettava T15-tietokone kulutti mittauksessamme verkkovirtaan kytkettynä hieman yli 20 wattia, joten sitä pyörittäisi Ecoflow’lla työpäivän verran.

Testatessamme Ecoflow Miniä veneessä, eniten häiritsi virta-aseman kovaääninen tuuletin, joka lähti käyntiin pienestäkin kuormituksesta. Salongin pöydällä latauksessa ollut iPhone riitti pörisyttämään tuuletinta keskellä yötä niin, että etukajuutassa olevat heräsivät.

Toinen hieman huono ominaisuus on kunnon kantokahvan puute. Se on kuitenkin aika pieni miinus, sillä laite on vain vajaan kolmen kilon painoinen ja pienikokoinen.

Kolmensadan watin tehoraja verkkovirtaa käytettäessä tulee vastaan aika pian: kahvinkeittimelle teho ei riitä, puhumattakaan vedenkeittimelle, joka tyyppikilven mukaan vaatii tehoa jopa 2 200 watin verran.

Ecoflow River Mini Wireless on näppärä, varsinkin jos ladattavat laitteet ovat pieniä eikä tuulettimen hurina häiritse. Hyvän kännykkäsovelluksen avulla voi seurata virrankulutusta ja akun kapasiteettia.

Ecoflow River Mini Wireless

Hinta n. 259 €

Lisätiedot Ecoflow

Vene-lehden arvosana: 7

Lue myös nämä

X