Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Huolto

Pikatesti: Smartstore Dry – säilytyslaatikot – Hajut ja kosteus loitolle

Samankokoiset, helposti pinossa pysyvät laatikot toimivat mainiosti veneen irtokamojen säilytyksessä. Parasta on, että boksit pitävät kosteuden ja lian ulkopuolella ja hajut sisällä.

07.10.2021

Kirjoittajaja kuvat arja kangasniemi ja valmistaja

Pinottavat, vedenpitävät SmartStore Dry -säilytyslaatikot sopivat veneen irtotavaroiden säilyttämiseen. Kansi ja laatikko ovat jämäkät, joten ne eivät rikkoudu helposti. Lisäksi laatikoilla on 10 vuoden takuu. Vaikka kansi on tiukka, sen saa helposti auki hieman ulkonevista nurkista.

Bokseja on kolme eri kokoa, 12 l, 33 l ja 50 l, joista voi valita omaan käyttötarkoitukseensa sopivat. Mittasimme tilavuudet kahdesta pienimmästä laatikosta ja ne pitivät paikkaansa.

SmartStore Dry -laatikot on suunniteltu muuttuviin, jopa ääriolosuhteisiin, joissa tavaroiden luvataan pysyvän puhtaina ja kuivina. SmartStore Dry -laatikoiden sanotaan kestävän lämpötilavaihtelut –40 asteesta +70 asteeseen.

Valmistajan mukaan laatikot pitävät loitolla kosteuden, roiskeveden, tomun, hajut ja ötökät. Laatikoilla on IP-luokitus, joka on eurooppalainen järjestelmä, jolla määritellään laitekoteloiden ja sähkölaitteiden tiiviyttä esimerkiksi pölyä ja vettä vastaan. Valmistajan mukaan pienin laatikko sai testeissä IP64-luokituksen ja kaksi isointa IP44:n, mutta testilaatikoiden kannessa myös pienimmän boksin luokitus on IP44. Se tarkoittaa, että laatikko suojaa roiskevedeltä ja halkaisijaltaan enintään yhden millimetrin kappaleita vastaan. IP64-luokiteltu esine suojaa täydellisesti pölyltä.

Olemme käyttäneet SmartStore Dry -laatikoita 38-jalkaisessa purjeveneessämme koko purjehduskauden ajan useana vuonna. Säilytyksessä on ollut kirjoja, kemikaaleja ja työkaluja, myös herkkiä sähkötyökaluja. Laatikoissa säilytetyt tavarat ovat pysyneet kuivina ja ruosteettomina. Vuotavista purkeista laatikkoon joutuneet kemikaalit pysyivät laatikoissa eivätkä edes hajut tulleet ulos laatikosta, vaikka laatikon avatessa haju oli voimakas

Smart Store Dry -laatikkoihin on helppo varastoida tavarat. Ne voi sijoittaa esimerkiksi varaston hyllylle tai penkkien alle.

SmartStore Dry -laatikot sopivat myös elintarvikkeiden säilytykseen. Piparkakut ja näkkileipä pysyvät rapeina, kun kosteus ei pääse laatikoiden sisään. Laatikoiden valmistuksessa ei ole käytetty BPA:ta eikä ftalaatteja, jotka saattavat aiheuttaa terveyshaittoja.

Sijoitimme laatikoita varastotilaan sekä salongin sohvien ja takapunkan alle. Käytössämme oli pienimpiä ja keskikokoisia, 12- ja 33-litraisia laatikoita, joiden ulkomitat ovat 40 x 30 x 20 cm ja 50 x 40 x 27 cm. Ne mahtuvat paremmin veneeseen kuin isoimmat, 50-litran laatikot. Niitä oli myös helppo siirrellä ahtaissa tiloissa. Pieninkin boksi veti yllättävän paljon tavaraa.

Kannen nurkissa on hieman ulkonevat läpät, joiden avulla tiiviin kannen saa helposti auki.

SmartStore Dry -laatikoiden kannessa on pieni syvennys, joten ne pysyivät tukevasti pinossa, vaikka vene kallistui purjehdittaessa. Enimmillään meillä oli pinossa kaksi laatikkoa varastotilan ylimmällä hyllyllä.

Boksit ovat säilyneet siisteinä ja ehjinä useita vuosia. Vain yksi kansi on vaurioitunut, eikä sekään käytössä, vaan kun pakkasimme tavaroita talvisäilytystä varten. Yksi pakkaajista horjahti ja otti tukea Smart Store Dry -laatikkopinosta, jolloin alimman laatikon kansi halkesi.

Smartstore Dry -säilytyslaatikot

Hinta 9-24 €

Lisätiedot: Motonet

 

X