Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Pikatesti: Seaflo-pesupumppu – Puhdasta ilman vesijohtoa

Salkkuun pakattava Seaflo-pesuri kulkee näppärästi mukana veneessä vaikka koko purjehduskauden. Säädettävä suutin puhdistaa hellästi tiikkikannen ja ampuu lian ulos kapeista raoista.

17.03.2021

Kirjoittajaarja kangasniemi

Kuvaajaarja kangasniemi ja valmistaja

Seaflo-pesupumpulla puhdistat veneen paikoissa, joissa ei ole saatavilla verkkovirtaa tai juoksevaa vettä. Seaflon maksimipaine on 4,8 baaria, se pumppaa vettä 17 litraa minuutissa ja veden nostokorkeus on 1,8 metriä. Paine ei ole riittävän korkea, että laite olisi painepesuri ja toimisi sellaisen lailla, mutta Seaflon ottaman veden määrä, paine ja pumppausnopeus riittivät veneen puhdistamiseen.

Pesupumppu ja mukana tulevat varusteet mahtuvat kovaan, 13 x 37 x 43 senttimetrin kokoiseen laukkuun, joka painaa 5,3 kiloa. Laukun voi säilyttää missä tahansa asennossa, joten se oli helppo sijoittaa veneeseen. Seaflon purki laukusta ja pakkasi siihen takaisin nopeasti.

Seaflon 2,4 metriä pitkä virtajohto liitetään joko 12V-pistokkeeseen tai suoraan akkuun hauenleuoilla, jotka sisältyvät pakettiin. Pesuri kuluttaa paljon virtaa, joten jos aiot käyttää tupakansytytinpistoketta, varmista ennen käyttöä sytyttimen sulakkeen ja johtojen kapasiteetti. Jos kapasiteetti ei riitä, ota virta suoraan akusta. Laitteen virran saa päälle ja pois virtajohdon kytkimestä.

Pesupumppu on kiinnitetty sivukannella makaavaan tarvikesalkkuun. Sen sisältä purkautuvat kierteellä oleva vesiletku, mereen pudotettu imuletku ja punamusta virtajohto. Lyhyen virtajohdon takia käytimme omaa jatkojohtoa keulan pesuun.

Testasimme pesuria 38-jalkaisessa purjeveneessä, jossa liitimme virtajohdon sitloodan 12V-pistokkeeseen. Reilu kaksimetrinen virtajohto ei riittänyt koko kannen puhdistukseen, joten käytimme jatkokaapelia. Kaapelin liittimet eivät ole kovin yleistä mallia, joten jatkokaapeli voi olla vaikea löytää.

Seaflo oli helppo koota. Kastelupistooli liitetään pikaliittimellä kuusi metriä pitkään kierreletkuun. Kaksimetrinen veden imuletkun ottopää pudotetaan vesiastiaan tai suoraan vesistöön, sillä imuletkun ottopäässä on suodatin.

Vesisuihkun leveyttä säädellään kastelupistoolin päästä. Leveä suihku sopii herkille pinnoille ja likaan, joka ei ole pinttynyt. Kapea vesisuihku tulee kovemmalla paineella, joten sillä puhdistetaan sitkeä lika.

Seaflon ollessa käynnissä laukku, johon pesupumppu on ruuvattu kiinni, saa olla suljettuna, joten pesuria oli kätevä siirrellä paikasta toiseen. Hyvä niin, koska virtajohto sekä pesu- ja imuletku ovat suhteellisen lyhyet, eikä isoa venettä ylettänyt pesemään yhdestä pisteestä.

Pestessämme otimme veden merestä, sillä pesuri kestää suolavettä. Kokeilimme myös veden imemistä ämpäristä ja sekin toimi hyvin. Seaflossa ei suositella käyttämään yli + 60 °C vettä.

Vesi tulee pistoolista painamalla kahvaa peukalonhangalla, mikä ei vaatinut paljon voimaa. Veden painetta ja suihkun leveyttä säädellään pistoolin kärjestä, minkä pystyi tekemään pesutilanteessa.

Jos kannella ei ollut pinttynyttä likaa, yleispesussa toimi leveä, pehmeä vesisuihku. Alhaisessa paineessa on se hyvä puoli, että veneen herkät pinnat, kuten tiikkikansi, eivät vaurioidu pesussa.

Kohdepesussa käytimme kapeaa suihkua, jossa veden paine oli suurempi. Tällä yhdistelmällä puhdistimme onnistuneesti kannen kapeat raot ja savisen ankkurin, joita on vaikea saada muuten puhtaaksi. Kun pesuhomma oli hoidettu, poistimme veden letkuista ja varmistimme, että Seaflo on myös päältä kuiva, ettei siitä valu vettä säilytystilaan.

Seaflohon ei saa lisävarusteita, esimerkiksi harjasuuttimia. Mutta Seaflon pikaliittimet ovat samanlaiset kuin puutarhaletkuissa, joten pesuriin voi liittää esimerkiksi autoharjan.

SEAFLO-PESUPUMPPU

Hinta 119 €

Lisätiedot: Motonet

X