Tilaa
Testit

Pikatesti: Promarine Proant 5331 -antenni – Varmemmin verkkoon

Kaipaatko veneeseen parempaa verkkoyhteyttä? Erillisellä antennilla verkkoyhteys parani huimasti verrattuna puhelimen kautta jaettuun nettiin.

27.06.2022

Kirjoittajaarjakangasniemi

Kuvaajaarja kangasniemi ja valmistaja

Verkkoyhteys veneillessä vaihtelee paljon etenkin saaristossa. Telemasto voi esimerkiksi sijaita kaukana tai korkea saari aiheuttaa katvealueen. Olemme itse kaivanneet parempaa verkkoyhteyttä esimerkiksi säätietojen katsomiseen, karttasovellusten lataamiseen, etätyöskentelyyn tai elokuvien katsomiseen verkosta. Hyvä verkkoyhteys saattaa myös tukea turvallista veneilyä.

Tuskailimme aikamme heikon verkkoyhteyden kanssa ja kyselimme vinkkejä ja erilaisia antennivaihtoehtoja muilta veneilijöiltä. Päädyimme hankkimaan veneeseemme erillisen antennin Promarinelta, joka valmistaa antenneja vapaa-ajan, kaupalliseen ja viranomaisten käyttöön.

Antenni maston huippuun

Valitsemamme proANT 5331 -veneantenni on suunniteltu erityisesti veneisiin ja se oli helppo asentaa. Maston huippuun kiinnitettiin niiteillä erikseen hankittu jalka, johon antenni kierrettiin. Jalan malli valitaan sen mukaan, kiinnitetäänkö antenni mastoon vai tasaiselle pinnalle, esimerkiksi kannelle tai hytin katolle.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X