Tilaa
Testit

Pikatesti: Karttaselain – Näppärä taskuplotteri

Karttaselain on näppärä navigointiväline. Siinä on valtavasti ominaisuuksia, jotka hyödyttävät vesillä ja maalla liikkujaa.

07.01.2022

Kirjoittajaja kuvat timo kuukkanen

Älypuhelimiin ja tabletteihin on saatavana muutamia navigointisovelluksia, jotka käyttävät sijainnin määrittelyssä laitteen omaa GPS-tunnistinta ja näyttävät sen kartalla. Ne toimivat näppärästi joko varsinaisena navigointilaitteena pikkuveneessä tai varajärjestelmänä isommassakin veneessä.

Karttaselain on yksi monipuolisimmista navigointiapeista. Se on saatavana Android- ja iOS-laitteisiin niiden virallisista sovelluskaupoista.

Sovellus on suurelta osalta ilmainen. Maksutta voi käyttää maasto- ja kaupunkikarttoja sekä ilmakuviin perustuvaa satelliittinäkymää, mutta vuosi- tai kuukausimaksullinen Plus-tilaus räjäyttää pankin. Sillä saa käyttöön merikartat ja karttojen tallennusmahdollisuuden laitteen muistiin. Sovellus näet lukee karttoja datayhteydellä, jossa on Suomen merialueilla katveita.

Lisäksi Plus-tilauksella tulevat reittitoiminnot ja omien paikkojen tallennus, tietojen synkronointi usean laitteen välillä sekä tarkemmat syvyyskäyrät Traficomin kartoittamilta vesiltä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X