Tilaa
Testit

Pikatesti: Kalastusmagneetti – Oho, ankkuri tippui!

Kalastusmagneetilla voi nostaa veteen karanneen ankkurin tai harjoittaa aarteenetsintää laiturilla. Ruostumattomaan teräkseen magneetti ei pure.

08.06.2021

Kirjoittajaarja kangasniemi

Kuvaajaarja kangasniemi ja valmistaja

Kenelläpä ei joskus tippuisi metalliesineitä veteen venettä kunnostaessa tai veneeseen noustessa. Jos vesi on kylmää, syvää tai esine niin pieni, ettei sitä voi tai näe sukeltaa vedestä, naarausavuksi voi ottaa kalastusmagneetin.

Isoimpien magneettien nostokyky on satoja kilogrammoja, joten niillä saa ylös painavankin esineen. Ruostumattomaan teräkseen magneetti ei tartu. Magneetti on pieni, joten sen voi pitää mukana veneessä, kunhan sijoittaa magneetin niin, ettei se aiheuta häiriötä veneen kompassille tai sähkölaitteille.

Testasimme Motonetin kalastusmagneetin, joita on kaksi kokoa: pienemmän nostokyky on 200 ja isomman 400 kiloa. Maksiminostokyky edellyttää, että magneetin koko tarttumapinta koskettaa tasaisesti nostettavaa esinettä. Meillä oli käytössä isompi magneetti, joka painaa 1,4 kg. Sen halkaisija on 116 ja korkeus 20 millimetriä. Magneettiin kiinnitetyn köyden pituus on 15 metriä.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X