Tilaa
Testit

Pikatesti: Dometic Go akkukäyttöinen hana ja vesisäiliö – Vettä nappia painamalla

Dometicin akkukäyttöinen hana ja vesisäiliö helpottavat veden laskemista ja säännöstelyä, mutta lähes 200 euron hinta mietityttää.

10.04.2024

Kirjoittajaja kuvat Arja Kangasniemi

Käytätkö veneessä juomavetenä pullovettä tai kotoa mukaan otettua hanavettä? Jos kanisterin tai ison pullon kallistaminen ja vesimäärän säännöstely on hankalaa, akkukäyttöinen Dometic HYD-WF -hana helpottaa asiaa.

Dometic-hanalla voi nostaa vettä lähes mistä tahansa astiasta. Hanan letkuaukon ympärille jää kuitenkin helposti tyhjää tilaa, ja sitä kautta veteen voi päästä roskia. Lisäksi hanan 57 senttimetrin letkun pitää yltää juoksutettavaan veteen, joten hana ei voi olla kovin kaukana astiasta.

Testasimme hanaa pääasiassa Dometicin elintarvikelaadun materiaaleista valmistetun vesisäiliön kanssa. Se on suunniteltu hanan kanssa yhteensopivaksi, jolloin letku kiinnittyy tiiviisti säiliön kanteen, eikä veteen pääse epäpuhtauksia. Hanan voi sijoittaa puoli metriä kanisterin yläpuolelle.

Pehmeän vesiletkun kiinnitti nopeasti ja kätevästi hanaan ja vesisäiliöön. Kun hana ei ole käytössä, letkun pystyy kiepauttamaan ja kiinnittämään hanan alaosan ympärille. Letkua kiertäessä siitä voi pärskähtää vettä.

Veden laskeminen oli vaivatonta. Kun hanan päällä olevaa nappia napautti kahdesti, vesi alkoi valua. Veden tulo lakkasi napauttamalla samaa nappia kerran. Käynnistyessä hanaan integroitu led-valo syttyi ja valaisi laitteen käyttöä.

Vesiletku irtoaa säiliöstä nappia painamalla ja se napsahtaa paikalleen kevyellä painalluksella.

Vedentulo käynnistyy näpäyttämällä kaksi kertaa hanan päällä olevaa nappia. Kannun ja hanan kantaa helposti paikasta toiseen pehmeistä mutta jämäköistä, kankaisista kahvoista.

Vettä hanasta tulee hitaasti, mikä auttaa veden säännöstelemisessä. Valuminen loppuu automaattisesti minuutin kuluttua, minä aikana vettä kertyi astiaan yhdeksän desilitraa. Hanan pysyi käynnistämään heti uudelleen. Vesiletku ulottuu Dometic-säiliön pohjaan asti, joten kannun sai pumpattua tyhjäksi. Hanan akun sanotaan riittävän yhdellä latauksella 150 vesilitran annosteluun.

Hanan voi asettaa esimerkiksi vesisäiliön päälle tai pöydälle, mutta vesiletkun pituus rajoittaa sijoittamista. Hana on tarkoitettu liikkuvaan käyttöön ja sen pitäisi kestää ulkoilmaa, mutta kosteuden sietokyvystä ei ole tietoa.

Korvausilmaruuvi pitää aukaista ennen veden valuttamista. Vettä voi laskea säiliöstä joko sen oman hanan tai Dometicin sähkökäyttöisen hanan kautta.

Jos haluaa, että hana kiinnittyy tiettyyn paikkaan tiukasti, hanan pohjan magneettiin liitetään metallilevy ja sen alle kaksipuolinen tarra. Pohdimme kuitenkin, jättääkö tarra jäljen esimerkiksi puupintaan, jos sen haluaa myöhemmin poistaa. Paketissa tulee mukana kaksi metallialustaa ja tarraa.

Myös vesisäiliössä on hana veden valuttamiseen. Kannessa on kaksi aukkoa, joiden kautta säiliön voi täyttää ja puhdistaa. Isommasta reiästä pesu kävi kätevästi, sillä käsi mahtui kannun sisään.

Vesisäiliö kuljetetaan paikasta toiseen jämäköistä, taipuisista kantokahvoista. Suorakaiteen muotoinen kannu on helppo pakata veneeseen. Säiliötä on kolmea eri väriä.

Dometic Go akkukäyttöinen hana ja vesisäiliö

Hinta: hana/vesisäiliö: 95 € / 85 €

Säiliön tilavuus: 11 litraa

Lisätiedot Dometic

Lue myös nämä

X