Tilaa
Testit

Pikatesti: Apuvoimaa vinssille – eWincher 2

Sähköinen vinssikampi on hyvä apu sopivassa veneessä, ja sellaisia ovat etenkin uuden polven purret.

27.03.2023

Kirjoittajaja kuvat Pasi Nuutinen

Ensimmäisen testiveneen valintaa voi kuvailla "onnekkaaksi virheeksi". Keskikokoinen perhekruiseri 1980-luvulta toi nopeasti esille lähinnä ne asiat, joihin sähköinen vinssikampi soveltuu heikosti.

2,2 kilon painoinen laite on raskas ja kömpelö siirreltäväksi nopeassa rytmissä vinssiltä toiselle ahtaassa avotilassa. Se ei ole kelluva ja maksaa yli 2 000 euroa, joten sen siirto ja irrotus kaukana laidalla olevalle vinssille merenkäynnissä tuntui kuumottavalta. Ja tärkeimpänä, testatun eWincherin käyttö vaati kahta gastia, kun veneessä ei ollut st-vinssejä. Toisessa testipurressa oli ja laite pääsi aivan eri lailla arvoonsa.

Nykyohjaamoissa on usein keskitetty kaikki jalukset ja jopa nostimet ratin eteen vapauttajapattereille. Hankaluus on, että niitä käyttävälle vinssille harvoin ulottuu kunnon työasennossa.

Sähköinen päävinssi on varsin hintava lisävarusteena. Jos se jäi ottamatta ja huomaa purjeet kiusallisen raskaiksi jälkikäteen, eWincher on huomattavasti edullisempi hankinta kuin vinssin vaihto. Se on tavallisen kammen pituinen, siihen yltää hyvin ratin takaa eikä työ vaadi voimaa kuin kahvan nappien paineluun.

Lue kaikki

VENEILYSTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X