Tilaa
Uutiset

Pidämmekö tänä juhannuksena meripelastajat toimettomina?

24.06.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Operaatio Meritähti, PV Mikrolog II (Espoo), kuvaaja Mikael Albrecht

Mitä jos tänä juhannuksena pitäisimme meripelastajat toimettomina?

Koska valitettavasti kuitenkin on vaara, että heitä tänäkin vuonna tarvitaan, turvaa Operaatio Meritähti vesilläliikkujien juhannusta. 

Suomen Meripelastusseuran juhannuspäivystys käynnistyy torstai-iltana. Lähes 150 pelastusalusta on koko viikonlopun valmiina auttamaan merihätään joutuneita rannikolla ja sisävesillä ympäri maata. Alukset ovat liikkeellä tai päivystävät välittömässä lähtövalmiudessa sunnuntai-iltaan asti. Myös kuvan espoolainen PV Mikrolog II.

Viime vuonna Meripelastusseuran yksiköt hoitivat juhannusviikolla satakunta erilaista pelastus- ja avustustehtävää. Valtaosa avuntarvitsijoista on huviveneilijöitä ja yleisin avuntarpeen syy tekninen vika. Juhannuksena korostuvat usein myös veneilijän taitojen puutteesta tai piittaamattomuudesta johtuvat ongelmat.

Meripelastajat toivovat, että juhannuksen viettoon vesille lähtevät pitäisivät mielessä turvallisuusasiat. Veneen varusteet kannattaa tarkistaa ennen lähtöä ja pelastusliivit on hyvä pitää päällä aina liikkeellä ollessa. Sääennusteet on syytä ottaa huomioon reittiä suunnitellessa ja niitä kannattaa seurata myös matkan aikana. Matkasuunnitelma on tärkeää kertoa kotiin jääville.

Meripelastuksen hälytysnumero on 0204 1000. Liikkeellä olevat pelastusalukset päivystävät myös kutsukanavia VHF 16 ja VHF DSC 70. Sisävesillä hälytysnumero on 112.

Meripelastusseuran vapaaehtoismiehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet tähän mennessä 241 hälytystehtävää.

Viime vuonna tehtäviä kertyi yhteensä 1 165. Apua sai 2 503 ihmistä ja 1 005 alusta. 32 ihmistä pelastettiin todennäköisesti varmalta menehtymiseltä.

 Kuva: Mikael Albrecht

 

Lue myös nämä

X