Tilaa
Arvostelut

Pidä Saaristo Siistinä

18.03.2019

KirjoittajaAri Inkinen

TekijäAnne Pentti
KustantajaFandonia Oy
Hinta28 €

Tiesitkö mistä Pidä Saaristo Siistinä ry:n tarina alkoi 50 vuotta sitten?

Se alkoi hyvin proosallisesti roskapussista, tarkemmin sanottuna rantaan ajautuneesta roskapussista. Emme tiedä, kuka tuon pussin oli mereen heittänyt, tuolloin 60-luvulla se ei ollut kovin tavatonta. Roskaaja kuitenkin teki saaristolle suuren palveluksen, sillä hän viime kädessä sai aikaan Pidä Saaristo Siistinä ry:n perustamisen. Se roskapussi oli viimeinen pisara.

Muun muassa tämä tarina on luettavissa PSS ry:n Helsingin venemessuilla julkaistusta, kirjailija Anne Pentin kirjoittamasta epätavallisesta 50-vuotishistoriikista.

Kirja kertoo yhdistyksen taipaleen lyhyinä tarinoina ja ihmisten kautta. Tärkeitä ovat ennen kaikkea ihmiset, vapaaehtoiset ja palkatut, jotka ovat antaneet arvokkaan työpanoksensa meren ja järvien saariston puolesta. Lukemattomat talkootunnit ja kirjaamattomat ylityöt ovat mahdollistaneet sen, että vesistöissä edelleen voi liikkua lähes roskattomassa luonnossa.

Anne Pentin kirja on asiallinen historiikki ja samalla hauska kokoelma tarinoita ja sattumuksia 50 vuoden ajalta. Sitä täydentävät osin nostalgiset valokuvat, joissa lähes kaikissa on mukana ihminen.

Kirja on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi.

Pidä Saaristo Siistinä

Lue myös nämä

X