Tilaa
Uutiset

Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri vaihtuu

24.09.2008

KirjoittajaVenelehti

Pidä Saaristo Siistinä ry on valinnut uudeksi pääsihteeriksi KTM, FM (biologi) Esko Sorakunnaksen, 39. Esko Sorakunnas ottaa tehtävän vastaan vuoden 2009 alusta. Hän on aiemmin toiminut ympäristönsuojelutehtävissä Turun kaupungin ympäristönsuojelutoimistossa, Biota BD Oy:ssä, Suomen Luontotieto Oy:ssä ja Union of the Baltic Cities -järjestössä. Sorakunnas on työskennellyt myös Turku Science Park Oy:n markkinointipäällikkönä. Kuluvan vuoden helmikuusta lähtien Esko Sorakunnas on ollut Pidä Saaristo Siistinä ry:n tiedottaja.

Pääsihteerinä vuodesta 1982 lähtien toiminut Rolf Karrento siirtyy osa-aikaiselle eläkkeelle vuoden 2009 alusta. Pääsihteerin tehtävää haki yhteensä 41 henkeä. Valinnassa painotettiin erityisesti taloushallinto- ja markkinointiosaamista sekä ympäristönsuojelukysymysten tuntemusta.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Pidä Saaristo Siistinä ry:n perustamisesta. Muutaman yksityishenkilön aloitteesta syntyneestä vapaaehtoisesta toiminnasta on kasvanut valtakunnallinen ympäristöjärjestö, johon kuuluu jäseninä jo yli 13 000 venekuntaa. Yhdistyksen ylläpitämiä Roska-Roope -jätehuoltopisteitä on yli 330 merenrannikoilla ja suurilla sisävesillä. Lisäksi yhdistys vastaa Sinilippu- ja Vihreä Lippu -ohjelmien toteutuksesta Suomessa, harjoittaa ympäristökasvatustyötä ja kehittää ympäristöystävällisempiä menetelmiä ja ratkaisuja veneilyyn. Yhdistys omistaa myös KLARA – Saariston Puhtaanapito Oy:n, joka tarjoaa jätehuoltopalveluita saariston vakituisille asukkaille ja kesämökkiläisille.

AI 22.9.2008

Lue myös nämä

X