Tilaa
Uutiset

Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltokausi alkoi

14.05.2011

KirjoittajaKiti Westerback

Pidä Saaristo Siistinä

Saaristomeren ja Järvi-Suomen huoltoalukset aloittivat huoltokierrokset tällä viikolla.

Saaristomerellä on tulevaan kesään varauduttu mittavalla huoltoaluksen kunnostuksella. Kyseessä on yhdistyksen suurin investointi 2000-luvulla.

– Päätimme viime kesän jälkeen remontoida M/S Roopen täysin, jotta palvelutasomme Saaristomerellä säilyisi ennallaan. Alus nostettiin syksyllä Mobimar Oy:n halliin, jossa sille tehtiin talven aikana perusteellinen remontti. Aluksen runko on tarkastettu ja korjattu, sähköjärjestelmä on ajanmukaistettu, alukseen on hankittu uudet moottorit ja koko voimansiirtojärjestelmä sekä pakoputkisto on huollettu. Messi on täysin uusi ja komentosillalla näkyvin parannus on upouusi navigointijärjestelmä, Pidä Saaristo Siistinä ry:n pääsihteeri Esko Sorakunnas luettelee.

Ensimmäisellä huoltoviikolla M/S Roope miehistöineen käy läpi kaikki Saaristomeren Roska-Roope-jätehuoltopisteet ja tyhjentää sekajäteastiat. Toisella huoltoviikolla alus tyhjentää kaikkien pisteiden lajitteluastiat.

– Saaristomerellä ei vielä veneilijöitä juurikaan näy, joten meillä on hyvin aikaa valmistella jätepisteet kautta varten, M/S Roopen kapteeni Kari Lahtinen sanoo.

Saimaan huoltoalus M/S Roope-Saimaa ja Päijänteen M/S Roopetar aloittivat huoltokierrokset niin ikään tällä viikolla.

Itäisellä Suomenlahdella PSS ry uudistaa jätepisteitään. Rakennustyöt käynnistyivät tällä viikolla, jotta kunnostustyöt ehditään saattaa loppuun ennen vilkkaimman veneilykauden alkua.

Pohjanlahdella kausi alkaa kahden viikon päästä. Ensin tarkastetaan, miten rakenteet ovat selvinneet talvesta ja sen jälkeen jatketaan normaalilla huoltorutiinilla.

Lisätiedot

Kuva: Pidä Saaristo Siistinä

 

 

Lue myös nämä

X