Tilaa
Uutiset

Pidä Saaristo Siistinä kohun keskellä

10.10.2007

KirjoittajaVenelehti

Roska-Roope on joutunut kohun keskelle. Merialueilla ja järvillä ennen kaikkea veneilijöiden jätehuoltoa hoitava Pidä Saaristo Siistinä ry on ollut viime aikoina otsikoissa varainkäytön epäselvyyksien takia.

Ympäristöministeriö on päätynyt haluamaan lisäselvityksiä Pidä saaristo siistinä ry:n varainkäytöstä. Ympäristöministeriön ylitarkastaja Rainer Lahden mukaan selvityksiä pyydetään pikaisesti.

– Viime aikoina julkisuudessa on esitetty sellaisia väitteitä, joita ei voi ohittaa olankohautuksella, toteaa. Lahti.

Viime kesänä yhdistykseen tehdyn tarkastusmatkan raporttia Rainer Lahti ei ole vielä nähnyt, mutta ministeriön talousyksiköltä saamansa tiedon mukaan Lahti kertoo, että väärinkäytöksiä ei ole toistaiseksi havaittu.

Ympäristöministeriö aikoo kutsua myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n edustajat vielä tänä syksynä palaveriin, jossa ministeriö tulee esittämään kehittämistoimenpide-ehdotuksia, joilla PSS ry:n toimintakertomuksen, tuloslaskelman ja taseen informatiivisuutta ja läpinäkyvyyttä parannettaisiin nykyisestään.

Kuohunta Pidä saaristo siistinä ry:n varainhoidosta alkoi, kun viisi yhdistyksen hallituksesta viime vuosina eronnutta jäsentä kritisoi Seura-lehdessä PSS:n organisaation sekavuutta ja ylimalkaista taloudenhoitoa.

RN 10.10.2007

Lue myös nämä

X