Tilaa
Uutiset

Petäjä aivan kärjen tuntumassa

28.05.2010

KirjoittajaKiti Westerback

Medemblik_20100527

Medemblik World Cupin kevyet ja vaihtelevat tuulet haastavat purjehtijoita. Useissa luokissa lähdöt jäivät torstaina tuulen odottelun takia vain muutamaan.

470-luokan Lindgrenin veljekset ottivat kaksi lähtöä kevyessä kelissä. Sijoitukset eivät aivan olleet eilisen tasoa, mutta valmentaja Petri Leskisen mukaan kohtalaiset (15:s ja 10:s). Kokonaispisteissä he ovat toisen päivän jälkeen kymmenentenä.

Tuuli Petäjän lautaluokka pääsi pitkän odottelun jälkeen purjehtimaan vain yhden lähdön illan suussa. Sija 9. petasi Petäjälle sijan 10 kokonaistuloksissa.

– Taistelin kärkisijoista ja olin parhaimmillani neljäs. Toisella kierroksella tipuin viisi sijaa, kun reitinvalinta ei mennyt ihan nappiin. Huipputulos siitä huolimatta. Lähestyvien arvokisojen kannalta on lupaavaa huomata, että kärki on lähellä kaikissa olosuhteissa; sekä eilisen kovemmassa, että tänään kevyessä tuulessa, kertoo Petäjä.

Tapio Nirkon päivä alkoi sekin tuulen odottelulla myöhään iltapäivään. Lähtö päättyi sijaan 14. ja kokonaistuloksissa sijalle 10.

– Lähtö saatiin ennen seitsemää liikkeelle absoluuttisen sekavissa olosuhteissa. Tuuli kääntyili jopa 100 astetta ja voimakkuuserot olivat suuret. Vuoristorata tasoittui hieman lähdön loppua kohti, Nirkko raportoi.

Silja Lehtinen naisistoineen voitti tänään yhden lähdön neljästä, mikä antaa ryhmäsijoituksen 6. Tämä tarkoittaa sitä, että naisisto ei jatka karsintoja. Vain neljä joukkuetta jatkaa jokaisesta lohkosta.

Lauri Lehtinen ja Kalle Bask purjehtivat kaksi lähtöä sijoille 9 ja 22, mikä merkitsee eilisen maihinjäännin jälkeen häntäpään sijoitusta.

Fredrik Westman on tällä hetkellä, neljän lähdön jälkeen 25:s.

Ensimmäiset karsintalähdöt purjehdittiin keskiviikkona 26.5. ja viimeiset mitalipurjehdukset ratkeavat sunnuntaina 30.5.

Lisätietoa ja tuloslistat

Kuvat: Delta Lloyd Regatta/Sander van der Borch
Lähde: Purjehtijaliiton tiedotus

Lue myös nämä

X