Tilaa
Uutiset

Perinteisiä Stadin Silakkamarkkinoita ja Purjelaivapäivää vietetään jälleen lokakuussa Kauppatorilla

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään Helsingin Kauppatorilla 2.–8. lokakuuta, kun silakkatuotteita saapuu myymään 26 kalastajaa eri puolilta Suomea.

30.09.2022

KirjoittajaSatu Björn

KuvaajaKim Öhman ja Helsingin Purjelaivasatamayhdistys

Stadin Silakkamarkkinat käynnistyy Helsingin Kauppatorilla perinteiseen tapaan lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja silakkaostoksille ehtii aina seuraavan viikon lauantaihin saakka. Kalastusalusten lisäksi Kauppatorille ankkuroituvat markkinaviikoksi perinnepurjelaivat Albanus, Olga, Vivan ja Valborg.

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743.

Pormestari Juhana Vartiainen avaa Silakkamarkkinat purjelaiva Vivanin kannella sunnuntaina 2. lokakuuta klo 10, ja perinteikäs silakkasoutu rantautuu Lyypekinlaiturin edustalle Suomalaisen Klubin Puhallinorkesterin säestämänä klo 12.

Ruoka- ja kalastusalan ammattilaisista sekä silakkaruokien ystävistä koostuva Silakkaraati valitsee markkinoiden avajaispäivänä parhaat tuotteet kahdessa kategoriassa: vuoden silakkayllätys ja vuoden maustekala. Voittajat julistetaan purjelaiva Vivanin kannella sunnuntaina 2. lokakuuta klo 16.

Silakkamarkkinat on avoinna Kauppatorilla sunnuntaista lauantaihin 2.–8.10.22 ja myyntiaika on sunnuntaista perjantaihin klo 9-19 ja lauantaina klo 9-16.

Purjelaivapäivä myös lokakuussa

Silakkamarkkinoiden jälkeen sunnuntaina 9.10. Kauppatorilla vietetään perinteistä Purjelaivapäivää jo 35. kerran.

Yleisö on tervetullut tutustumaan laivoihin ja nauttimaan laivojen antimista.

Lauantaina 8.10.22 kisataan leikkimielinen purjelaivojen purjehduskilpailu Tervasaaren Tynnyri, jossa otetaan purjelaivoista ja niiden miehistöstä mittaa.

 

Lue myös nämä

X